Gazete Vatan Logo

GSS Sorgulama Ve Online Tahsilat Uygulamasından GSS Prim Borcu Ödeme

GSS sorgulama yaparak GSS prim borcunuzu öğrenebilirsiniz. GSS sorgulama sonucunda öğrenebileceğiniz borçlarınızı online tahsilat ekranından ödeyebilirsiniz. Detaylar GSS sorgulama haberimizde.

GSS Sorgulama Ve Online Tahsilat Uygulamasından GSS Prim Borcu Ödeme

Genel sağlık sigortası olarak Türkiye’de yeni yürürlüğe giren bir uygulamadır. Bu bakımdan vatandaşlar tam anlamıyla bilgi sahibi olmadığı için pek çok kişinin şimdiden milyarlarca liraya varan GSS borcu oluşmuş durumdadır. Bu bakımdan tüm vatandaşların GSS sorgulama yapması ve durum bilgisi alması gerekmektedir. Böylece herhangi bir sürpriz yaşanmadan ve borcun daha da artmasına engel olarak gerekli işlemleri yapabilirsiniz.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

Genel sağlık sigortası adı ile vatandaşların sağlı konusundaki işlemleriniz düzenleyen bu yeni uygulamada, tüm vatandaşların sigortalı bir şekilde tedavi olması amaçlanmaktadır. Bu bakımdan tüm vatandaşların eşit şartlar altında tedavi olması mümkün hale getirilmiştir. Fakat Genel sağlık sigortası sisteminde, kişilerin primlerini kendisi ödemesi gerekmektedir. Bu bakımdan sağlık sigortasından yararlananların, bu prim ödemeleri takip ederek geciktirmeden ödeme yapması gerekmektedir. Böylece bu sigortadan yararlanmanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

GSS sorgulama ile borç durumunuzu öğrenmek için esgm hizmet sorgulama uygulamasını kullanmanızgerekmektedir. Kullanacağınız bu portal üzerinden GSS durumunuz ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Öyle ki sisteme dahil edilip edilmediğinizi, tüm bu süreçte ne kadar borcunuzun olup olmadığını ve toplam borcunuzu bu sorgulama sonucunda görebilirsiniz. Bunun için E-SGM girişi yapmanız ve menüden GSS işlemleriniz seçmeniz yeterli olacaktır.

Bu sorgulama ile birlikte borcu olduğunu öğrenen vatandaşların, online olarak borçlarını ödemesi de mümkündür. Bu işlemler için de Sosyal Güvenli Kurumu tarafından oluşturulan web tahsilat servisinin kullanılması gerekmektedir. Kredi kartınızı kullanarak yapacağınız bu ödeme işlemleri ile birlikte, GSS borcunuzu kapatabilir ve bu sağlık sigortasından yararlanmaya devam edebilirsiniz.

Tüm bu bilgiler dahilinde sizler de GSS sorgulama yaparak, haberdeki adımları takip edebilir ve bu genel sağlık sigortası ile ilgili ne durumda olduğunu görebilirsiniz. Bu işlemler için herhangi bir ücret ödemenize de gerek yoktur.

Haberin Devamı