Gazete Vatan Logo

GSS Sorgulama İle SGK Prim Borcu Sorgulama Yapabilirsiniz

GSS sorgulama ileaylık ne kadar prim ödemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. GSS sorgulama ile prim bilgilerini öğrenmek için GSS prim sorgulama işlemlerini yapmanız gerekir. Detaylar haberimizde.

Genel Sağlık Sigortası adı altında sunulan GSS, vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlamaktadır. Güvencesi olmayan, herhangi bir şekilde başka biri üzerinden sağlık hizmeti alamayan kişilerin dâhil edildiği GSS için çevrimiçi olarak bilgi almanız mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan hizmetlerden yararlanarak GSS sorgulama yapabilir ve durumunuz hakkında bilgi sahip olabilirsiniz.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

Yapılan düzenlemeler sonrasında herhangi bir güvencesi olmadan sağlık hizmetlerinden yararlanacak durumda olan vatandaşlar GSS sistemine dahil edilmektedir. Yapılan işlemler sonucunda sisteme dahil edildiği hakkında bilgisi olmayan vatandaşlar sürpriz borçlar ile karşılaşabilmektedir.Yüksek borçlarla karşılaşmamak için GSS durumunuz hakkında bilgi almak için GSS sorgulama yapmanız sizin yararınıza olacaktır.

Yapacağınız sorgulama ile birlikte sisteme hangi tarihler arasında dahil edildiğinizi, hangi gelir grubu üzerinden prim ödemelerinizi yaptığınızı öğrenebilirsiniz. Böylece aylık ne kadar prim ödemeniz gerektiğini öğrendiğiniz için primlerinizi ödeyerek Genel Sağlık Sigortası’ndan sınırsız bir şekilde yararlanabilirsiniz. Prim ödemelerinizi yapmadığınız zaman GSS sisteminden yararlanmanız da mümkün olmayacaktır. GSS prim borçlarınızı ödemek için internet üzerinden yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Online olarak oluşturulan SGK web tahsilat servisi üzerinden borçlarınızın hepsini ödemeniz mümkündür. Yapacağınız işlemler sayesinde hem ne kadar borcunuz olduğunu öğrenebilir, hem de borcunuzu internet üzerinden ödeyerek kolaylıktan yararlanabilirsiniz. Özellikle öğrencilik durumunu bildirmeyen kişilerin borcu çıkabildiği için kişilerin evrakları ile birlikte kuruma giderek durumunu bildirmesi, borcun silinmesini de sağlayabilmektedir.

GSS sorgulama yaptığınızda durumunuz detaylı bir şekilde yayınlandığı gibi raporları bilgisayarınıza da indirebilirsiniz. Böylece kuruma yapacağınızı itirazlarda ya da diğer işlemlerinizde çıktı olarak alacağınız belgeleri kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS sorgulama yaparak durumunuz hakkında bilgi sahibi olabilir ve gerek prim ödemeleriniz için gerekse de borçlar için inceleme yapabilirsiniz. Hizmetlerden tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir.