Gazete Vatan Logo

GSS Sorgulama İle Ne Kadar Prim Borcunuz Olduğunu Öğrenebilirsiniz

GSS sorgulamayaparak borç durumunuzu öğrenebilirsiniz. GSS sorgulama işlemleri ve GSS sorgulama ile ulaşacağınız bilgiler haberin devamında.

Sağlık hizmetlerinden tüm vatandaşların eşit şartlarda yararlanabilmesi adına devlet tarafından yeni düzenlemeler getirilmiştir. Yapılan düzenlemeler doğrultusunda Genel Sağlık Sigortası adı altında güvencesi olmayan tüm vatandaşları kapsayan yeni bir uygulamaya geçilmiştir. Uygulama sayesinde tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması sağlanırken, vatandaşların da sağlık alanındaki mağduriyeti giderilmiştir.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

Genel Sağlık Sigortası kısa adı GSS ile bilinmektedir. Halk arasında da GSS olarak tabir edilen bu sigorta türünde vatandaşların GSS sorgulama yaparak detaylı bilgi alması mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan E-SGM hizmet ekranı üzerinden yapacağınız sorgulama ile Genel Sağlık Sigortası durumunuzu öğrenebilirsiniz. Böylece ne kadar prim borcunuz olduğunu, kaç gün sağlık hizmetinden yararlandığınızı öğrenebilir ve böylece işlemlerinizi daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

GSS sorgulama işlemleri için ilk olarak E-SGM hizmet ekranındaki giriş işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Giriş işlemlerini yaptıktan sonra ise borç görüntüleme kısmından GSS bağlantısını takip etmeniz yeterli olacaktır. Seçiminizi yaptıktan sonra ekranda Genel Sağlık Sigortası durumunuz detaylı bir şekilde yayınlanacaktır. Yayınlanan bilgiler dönemsel olarak yayınlanmaktadır.

Haberin Devamı

Yapacağınız GSS sorgulama işlemi sonrasında borcunuz olduğunu öğrenirseniz internet üzerinden borcunuzu ödeme imkanınız bulunmaktadır. Online olarak borç ödeme işlemlerinin yapabilmesi için SGK tahsilat servisini kullanmamız gerekir. Web tahsilat servisi üzerinden GSS borcu sorgulama işleminin ardından borç ödeme adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır. Böylece borcunuzu online olarak ödeyebilir ve Genel Sağlık Sigortası imkanlarından yararlanarak sağlık konusundaki tüm tedavilerinizi güvenceli şekilde yapabilirsiniz.

GSS sorgulama işlemleri için yazıda belirtilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Böylece sizlerde online olarak tüm vatandaşların kullanıma sunulmuş olan GSS sorgulama hizmetinden yararlanabilir ve GSS hakkında bilgi alarak borcunuzun daha da artmasını önleyebilirsiniz. Bu bakımdan tüm vatandaşların online olarak GSS sorgulama yaparsın ve onların yararına olacaktır.

Haberin Devamı