Gazete Vatan Logo

GSS Borçları İnternetten Öğrenilebilecek!

GSS borç sorgulama ve Bağkur borç sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılabilir. Sizler de haberdeki adımları takip ederek borç sorgulama işlemleri nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

GSS Borçları İnternetten Öğrenilebilecek!

Sağlık alanında yapılan değişikler ile birlikte vatandaşların sağlık hizmetlerinden sigorta olmasa dahi yararlanması mümkün kılınmıştır. Bu konuda yapılan açıklamalar ile birlikte herhangi bir sigortası olmayan, aile üyeleri üzerinden de sağlık güvencesi alamayan vatandaşların Genel Sağlık Sigortası adı altında yeni bir sigortaya dahil edilmesi ve prim ödeme şartıyla Genel Sağlık Sigortası sayesinde güvenceli bir şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği açıklanmıştır. Bu açıklama ile birlikte milyonlarca vatandaş GSS borç sorgulama yaparak borç bilgilerini öğrenerek durumunu kontrol etmektedir.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Eğer sizin de sigortanız işlemiyorsa ve son 4–5 ay içerisinde herhangi bir prim ödemeniz yapılmamışsa GSS borç sorgulama yapmanız faydalı olacaktır. Yapacağınız borç sorgulama ile birlikte durumunuzu görebilir ve toplam ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için e devlet kapısı üzerinden sunulan borç sorgulama hizmetinden yararlanması gerekmektedir. GSS borç sorgulama hizmetinden yararlanmak için ise ilk olarak e devlet kapısı üyelik girişi yapılması gerekir. Giriş işlemlerini sonrasında hizmet açıklanması ile birlikte GSS borç sorgulama işlemleri de yapılmış olacaktır.

Haberin Devamı

GSS borç sorgulama yapan vatandaşlar hangi tarihler arasında sigortadan yararlandığını detaylı bir şekilde görebilmektedir. Aynı zamanda bu tarihler arasında yararlanılan sigorta doğrultusunda toplam borcu da görüntülemek mümkündür GSS borç sorgulama tüm vatandaşlar için kullanılabilir durumdadır. Hizmetten yararlanmak için tek şart e devlet kapısı üyeliğinin olmasıdır. Yapılan açıklamalarda GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılarak borç durumunun kontrol edilmesi ve buna göre ilgili işlemlerin yerine getirilmesi istemiştir. Bu anlamda tüm vatandaşların en kısa süre içerisinde borç sorgulama hizmetleri üzerinden sigorta durumlarını öğrenmesi ve buna göre gelir testi gibi işlemlerini zamanında yaptırması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bağkur Borcu Öğrenme

GSS sorgulama dışında Bağkur borç sorgulama gibi işlemler de internet üzerinden yapılabilmektedir. E devlet kapısındaki SGK kurumunun hizmetleri arasında bulunan Bağkur borç sorgulama sayesinde herhangi bir sorun yaşamadan ya da ücret ödemeden borç bilgileri görülebilmektedir. Bu Bağkur’lu olan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlamış ve sigorta bilgileri ile borç bilgilerinin istenildiği zaman takip edilmesini kolaylaştırmıştır