Gazete Vatan Logo

Green Card başvurusu ne zaman bitiyor? Green Card başvurusu nasıl yapılır? İşte Green Card başvurusunda son tarih!

ABD'de daimi yaşama ve çalışma hakkı sağlayan Green Card başvuruları devam ediyor. Green Card başvurularını tamamlayan adaylar sonuçları beklerken henüz başvurusunu tamamlamamış olanlar ise son başvuru tarihini ve başvurulara ilişkin ayrıntıları sıklıkla araştırıyor. Peki, Green Card başvurusu ne zaman bitiyor? Green Card başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte Green Card başvurusunda son tarih!

Green Card başvurusu ne zaman bitiyor? Green Card başvurusu nasıl yapılır? İşte Green Card başvurusunda son tarih!

ABD her yıl ABD'de süresiz oturma ve çalışma hakkı sağlayan Green Card başvuruları devam ediyor. Başvurular 5 Ekim’de başladı. Amerika’da yaşamak için Green Card’a başvurmak ve çekilişe katılmak için şartların ne olduğu, ücretli mi yoksa ücretsiz mi olduğu sıklıkla sorgulanan sorular arasında geliyor.

Green Card başvurusu ne zaman bitiyor?

ABD Freetown Büyükelçiliği DV2024 Green Card çekilişi başvuruları 8 Kasım 2022 tarihinde sona erecek.

Green Card başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücretli mi?

Green Card'a başvurular http://dvprogram.state.gov sitesinden yapılıyor. Green Card'a başvurmak için herhangi bir ücret alınmıyor. Amerika Göçmen Programı’na göre yapılan çekilişlere katılım için pasaport zorunluluğu bulunmuyor. Aynı zamanda Green Card için en az lise mezunu olma şartı bulunuyor.

Green Card başvuru şartları

Green Card başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmak şart ya da son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmayı belgelemek gerekiyor.

Başvurmak için 18 yaşın üstünde olma şartı da bulunuyor.

Haberin Devamı

Başvuruların mutlaka resmi web sayfası üzerinden yapılması gerekiyor. Posta veya elden başvuru kesinlikle kabul edilmiyor.

Başvuru için istenilen fotoğraf verilen ölçülerle birebir uyumlu olmak zorundadır. Fotoğraf yüzünden pek çok aday elenebiliyor.

Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarasını iyi saklamak gerekiyor. Bu numarayı tekrar isteme şansınız bulunmuyor.

Başvurmak için belli bir maddi güce sahip olmak gerekmiyor.

Başvurmak için İngilizce yeterliliği istenmiyor.

Evli çiftlerin başvurusu şanslarını ikiye katlayabiliyor, çünkü kazanan kişinin otomatik olarak eşi ve çocukları da Green Card sahibi oluyor.

Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Green Card çekiliş takvimine göre, çekiliş sonuçları 6 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye saati ile akşam 19:00'da açıklanacak. Green Card çekilişi kazananların mülakatları 1 Ekim 2023 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.