Gazete Vatan Logo

Green card başvuru tarihi 2022 ne zaman? Green card başvuru şartları nedir, pasaport ve yaş sınırı var mı? Green card başvurusu nasıl yapılır 2022?

Green card başvuru tarihi 2022 ne zaman? Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kalıcı ikamet etme hakkı tanıyan Green Card başvuruları bugün başlıyor. ABD Freetown Büyükelçiliği'nin yayınladığı tarihe göre, bu sene Green Card başvuruları 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Green card başvuru şartları nedir, pasaport ve yaş sınırı var mı? Green card başvurusu nasıl yapılır 2022?

Green card başvuru tarihi 2022 ne zaman? Green card başvuru şartları nedir, pasaport ve yaş sınırı var mı? Green card başvurusu nasıl yapılır 2022?

DUVAR - ABD Freetown Büyükelçiliği, DV 2024 Green Card çekilişi başvuru tarihlerini açıkladı. Buna göre; bu yıl Green Card başvuruları 5 Ekim (bugün) - 8 Kasım 2022 tarihleri arasında alınacak. Green Card çekilişi için başvurular, DV Lottery'e ücretsiz bir şekilde yapılır. Başvuruların mutlaka resmi web sayfası üzerinden yapılması gerekiyor. Posta veya elden başvuru kesinlikle kabul edilmiyor. Başvuru için istenilen fotoğraf verilen ölçülerle birebir uyumlu olmalı. Fotoğraf yüzünden pek çok aday elenebiliyor. Peki, Green card başvuru şartları nedir, pasaport ve yaş sınırı var mı? Green card başvurusu nasıl yapılır 2022? İşte Green card başvuru tarihi ve diğer merak edilenler…

Green card başvurusu nasıl yapılır 2022?

Green Card çekilişi için başvurular “dvprogram.state.gov” sitesinden ücretsiz olarak yapılıyor. Başvuru yapmak için aracı bir şirkete para verilmesine gerek kalmıyor. Başvuru sitesinin dili İngilizce olduğundan sorulan sorular ve istenilenlerin iyi anlaşılarak doğru cevaplanmasına ve bilgilerin hatasız bir şekilde girilmesine dikkat edilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Green Card çekilişi kazananların mülakatları 1 Ekim 2023 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kazanıo bu tarihe kadar vize almayanlar şansını kaybedecek.

Green card başvuru şartları nedir, pasaport ve yaş sınırı var mı?

Green Card başvuruları için pasaport şartı bulunsa da bu sene yapılacak çekilişte, başvuru yapmak isteyen adaylar, pasaportlarını yenilemeden başvuru yapabilecek.

Ülkenin, ABD hükümetince Green Card başvurusu yapabilen ülkeler arasında belirlenmiş olması. Türkiye, bu hakka sahip olan ülkeler arasında bulunuyor. ABD, son 5 yıl içinde kendi sınırları içine toplamda 50 binden fazla göç vermiş olan ülkelere genellikle Green Card başvurusu hakkı tanımıyor.

En az lise mezunu olmak.

Eğer lise mezunu olma koşulu sağlanamıyorsa, bu durumda geçen son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir işte en azından 2 yıl süresince çalışmış olmak. Bu iş deneyiminin ABD'nin Çalışma Bakanlığı'na ait meslek unvanları listesi gözetilerek, orada bulunan uygun unvan karşılığına göre bildirilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

18 yaşını geçmiş olmak. 18 yaşından küçük kişiler, ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabiliyor.

Green Card'ın resmi internet sayfası üzerinden başvuru yapmak.

Başvuruda kullanılan fotoğrafın, gerekli ölçülerle ve mevcut görünüşle birebir uyumlu olması.

Başvuru sonrası verilen numarayı bir yere not almanız gerekiyor.

Green card sonuçları nasıl öğrenilir?

Green card sonuçlarını, sadece başvuru yaptığınız esnada size verilen Confirmation numaranızla kontrol edebilirsiniz. Eğer Confirmation numaranızı unuttuysanız, aynı sayfadan bilgilerinizi doğrulayarak Confirmation numaranızı tekrar alabilmeniz de mümkün.

  1. http://dvlottery.state.gov/ESC adresine girin.
  2. Karşınıza çıkan ekranda Mavi renkli "Continue" linkine tıklayın.
  3. Karşınıza çıkacak sayfadan Confirmation numarası, Soyadı, Doğum Yılı ve doğrulama kodu yazmanızı isteyen bir form karşınıza çıkacak.
  4. En üstteki kutuya 16 Haneli Confirmation numarasını yazın.
  5. Bir sonraki kutuya sadece soyadınızı büyük harflerle ve Türkçe karakter kullanmadan yazın (ÇİÜĞŞÖ kullanılmamalıdır.)
  6. Üçüncü sıradaki kutuya sadece doğum yılınızı yazın. (Örnek: 1996)
  7. Son kutuya ise sayfada size gösterilen 5 haneli doğrulama kodunu yazın.
  8. Submit Linkine tıklayın.

Green Card başvurusu internet üzerinden her başvuru döneminde yalnızca bir kez yapılabiliyor. Aynı yıl içinde aynı kişinin birden fazla başvuru gönderdiği tespit edilirse, başvuruları iptal edilerek diskalifiye ediliyor. Ancak farklı yıllarda açılan başvurularda aynı kişi yeniden Green Card başvurusu yapabiliyor. Green Card başvurusu sonucunda Green Card'a hak kazanıp kazanılmadığı, yine başvuru sistemi üzerinden, başvuru sonrasında verilen teyit iletisi onay kodu ile kontrol edilebiliyor.

Haberin Devamı