Gazete Vatan Logo

Gözler Kayseri Valiliği’nde! Kayseri’de 7 Ocak Salı günü okullar tatil mi?

Kayseri’de yarın okullar tatil mi? Kayseri’de 7 Ocak Salı günü okullar tatil mi? Kayseri Valiliği kar tatili açıklaması yaptı mı? sorularına Kayserililer tarafından cevap aranıyor. Soğuk hava ve kar yağışının olduğu kente öğrenciler, veliler ve öğretmenler yarın Kayseri’de okullar tatil mi? diye araştırıyor. İşte detaylar…

Gözler Kayseri Valiliği’nde! Kayseri’de 7 Ocak Salı günü okullar tatil mi?

Kayseri’de okullar tatil mi edildi? 7 Ocak Salı günü Kayseri’de okullar tatil mi? Kayseri Valiliği açıklama yaptı mı? soruları peş peşe geliyor. Soğuk havanın etkili olduğu Kayseri’de gözler Valiliğe çevrildi. Pazartesi ve salı günü bölge genelinde yüksek yerlerde kar olarak beklenen yağışların, Kayseri’nin Develi, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde etkisini artırması bekleniyor. Kuvvetli rüzgârın, pazartesi ve salı günü Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Yozgat çevrelerinde güney ile güneydoğu yönlerinden yer yer kuvvetli esmesi ön görülüyor. Peki, yarın Kayseri’de okullar tatil mi?

KAYSERİ’DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Kar tüm yurdu etkisi altına alırken, 7 Ocak Salı günü için Kayseri Valiliği henüz kar tatili açıklaması yapmadı.

KAYSERİ'DE EKSİ 15 DERECEDE "KAR BANYOSU" YAPTILAR

Gün aydınlanmadan toplanan yaklaşık 30 kulüp üyesi, yaklaşık 3 saat süren yürüyüşün ardından Erciyes Dağı eteklerindeki karla kaplı Hacılar ilçesi Karpuzseki bölgesine geldi.

50 ve üzeri yaştaki üyeler, soğuk havaya rağmen burada sabah sporu yaptı. Daha sonra kıyafetlerini çıkararak kar banyosu yapan grup üyeleri, müzik eşliğinde eğlendi.

Haberin Devamı

Gruptakilerden Osman Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1988'de arkadaşlarıyla amatör olarak bu etkinliğe başladıklarını, 2004 yılında da bu oluşumu spor kulübüne dönüştürdüklerini söyledi.

Kış mevsiminde Kayseri'nin farklı bölgelerinde her hafta sonu sabah sporu yaptıklarını belirten Doğan, "Karda sabah sporu, halat çekme yarışması, güreş ve güvercin taklası gibi etkinlikler yapıyoruz. Ardından sağlığı el veren ihtiyar delikanlılarla soğuk havaya aldırış etmeden kar banyosu yapıyoruz. Bunun bizi daha sağlıklı ve dinç tutuğuna inanıyoruz. Gribal hastalıklara karşı direnci artırdığını düşünüyoruz." dedi.