Gazete Vatan Logo

‘Gol atmaya gelince kimse yok’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizdeki mevcut yönetim sistemini eleştirirken Başkanlık için çağrı yaptı ve “İktidar güçlü olmazsa o ona pas atar. Gol atmaya gelince kimse yok” dedi

‘Gol atmaya gelince kimse yok’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Artık milletimizin de güçlü bir talebi haline gelmiş olan başkanlık konusuna Meclis’in daha fazla duyarsız kalamayacağı görüşündeyim” dedi. “Madem dünyanın en gelişmiş ülkeleri neden başkanlık sistemiyle yönetiliyor, demek ki bunda bir özellik var” diyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenenen 17. Muhtarlar Toplantısı’nda özetle şunları söyledi:

O yüzden yeni Anayasa

“Ülkemizde mevcut yönetim sistemi oldukça sıkıntılıdır. Burada 7 Haziran 1 Kasım arasında çok net gördük. Ne oldu orada, adeta bürokratik oligarşi seçilmişe karşı tavır koydu. Niye, ortada güçlü bir hükümet yok, gitti gidiyor havasıyla dirseklerin farklı bir şekilde dönmeye başladığını bizzat ben de gördüm. Bu bürokratik oligarşi ülkelerin felaketidir. İktidarlar güçlü olmazsa, bürokratik oligarşi iktidar olma gayreti içine girer ve ülkede adeta her şey durur. Sonra siz o ülkede sıçramayı bekleyemezsiniz. O ona pas atar, o ona pas atar, futbolda olduğu gibi orta sahada top çevirirler. Gol atmaya gelince kimse yok. O yüzden biz yeni anayasa diyoruz, başkanlık sistemi diyoruz. Milletimiz tartışsın.

Haberin Devamı

Mahcup oldular

Erdoğan, Rusya’nın Türkiye sınırını ihlal ettiği için düşürülen uçağın kara kutusu üzerinden propaganda yürüttüğünü dile getirdi. Kara kutudaki bilgilerin kendi iddialarını ispat edeceğini öne süren Rus yetkililerin, bu işi bir şova dönüştürdüğünü ifade eden Erdoğan, “Sonra kara kutu açıldı ve tahribattan dolayı içindeki bilgilerin okunamadığı ifade edildi.

Tabi bizim kendi elimizdeki bilgiler açık ve sağlam olduğu için konuyla ilgili en küçük bir tereddüdümüz yoktu. Türkiye’nin haklılığı tüm dünya tarafından kabul edilmişken, bu tür zorlama propaganda şovları, bunlardan medet umanları daha da mahcup etmenin ötesinde anlam taşımıyor” diye konuştu.

‘Kılıçdaroğlu’nun terbiyesizliklerini...’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul milletvekili Eren Erdem için, “IŞİD’e sarin gazı verildiği” iddiası ve, “Türkiye’ye karşı İran’ın safında yer alırım” sözlerinden dolayı, “Hain, bir karanlık adam” suçlamasında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nu da, “Milletvekilimi yedirtmem” dediği için ağır sözlerle eleştiren Erdoğan, “Bu zatın kendi kabiliyetiyle, kendi mücadelesiyle değil nasıl bir kaset kumpasıyla CHP’nin başına getirildiğinin yüzüne vurulmasını istiyorum. Bu zatın partisine terör örgütü mensuplarını nasıl milletvekili adayı yaptığının izahını vermesinin talep edilmesini istiyorum. Bu zatın eskiden beri şahsıma yönelik terbiyesizliklerini de kendi karakterine verdiğim için çok önemli görmüyorum. Grup toplantısında yaptığı konuşma yenilir yutulur bir konuşma değildir. Zira siz ülkenizin Cumhurbaşkanı’na bu şekilde hakaret edemezsiniz” dedi.

Haberin Devamı

NOEL MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hristiyanların Noel Yortusu nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Erdoğan “Hristiyanlık inancına mensup vatandaşlarımızı, Noel Yortuları vesilesiyle en içten duygularımla tebrik ediyorum” dedi ve şu ifadeleri kullandı: “Yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin, inançların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı Anadolu toprakları, ötekileştirmenin zemin bulamadığı bir medeniyet havzası. Söz konusu değerler için güvenli bir liman.”

Haberin Devamı