Gazete Vatan Logo

Gökten solucan yağdı, herkesin aklına aynı şey geldi: Kıyamet alameti

Çin'de henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten ötürü gökten solucan yağdı. Olay kısa sürede hem sosyal medyada hem de dünya basınında ses getirdi.

Gökten solucan yağdı, herkesin aklına aynı şey geldi: Kıyamet alameti

Çin'in başkenti Pekin'de meydana gelen ilginç olay dünya basınında kısa sürede gündem oldu. ABD, İngiliz, Türk ve Brezilya basını olayı okuyucularına ön sıralardan sundu.

Milliyet'in haberine göre; Söz konusu gelişmede ise Pekin'de şiddetli fırtına sonrası gökten 'solucan' yağdı. Bölgede bulunan insanların kamerasına yansıyan o anlarda neredeyse her yerin solucanlarla kaplandığı görüldü.

 YETKİLİLERDEN UYARI GELDİ
Görüntülerin üzerine Çinli yetkililer harekete geçti. Olayın inceleme altında olduğunu belirten yetkili makamlar, insanlara dışarı çıkarken 'şemsiye kullanın' uyarısında bulundu. Ülkede yayın yapan popüler bir bilim dergisi ise yaşananları şiddetli rüzgara bağladı.

Çin'de kaydedilen görüntüler sosyal medyada da ses getirdi. Bazı kullanıcılar yaşananları 'kıyamet alameti' olarak nitelendirirken bazıları ise etrafı kaplayan şeylerin solucan değil bitki olduğunu öne sürdü.

BENZER BİR OLAY YILLAR ÖNCE YAŞANDI
Öte yandan 2011'de İngiltere'nin Edinburgh kentinde benzer bir olay yaşanmıştı. Beden eğitimi öğretmeni David Crichton, sahada ders verirken o ve öğrencileri gökten bir anda solucan düştüğüne şahit olmuşlardı.

Haberin Devamı

O zamanlar 26 yaşında olan David, kendisinin ve Galashiels Akademisi'ndeki diğer öğretmenlerin olay karşısında şaşkına döndüklerini söyledi. David o dönem konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: 'Bir anda irili ufaklı sesler duymaya başladık. Yere baktığımızda neredeyse 20 solucan vardı'