Gazete Vatan Logo

Genel Sağlık Sigortası Ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri

GSS sorgulama ile Genel Sağlık Sigortasından yararlanıp yararlanmadığınızı öğrenebilirsiniz. GSS sorgulama yapmak ve GSS borç sorgulama ile öğreneceğiniz bilgiler için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Genel sağlık sigortası, sosyal güvencesi olmayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlamaktadır. Sistem tarafından kişilerin herhangi bir başvuru olmaksızın dahil edildiği, GSS hakkında detaylı bilgi almak için sorgulama yapmanız yeterli olacaktır. Yapacağınız sorgulama ile birlikte, hangi tarihlerde sisteme dahil olduğunuzu, kaç gün GSS hizmetlerinden yararlandığınızı öğrenebilirsiniz. Böylece aldığınız hizmetler sayesinde toplam borcunuzu da öğrenebilirsiniz.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

GSS’de vatandaşların yararlandığı sigorta hizmetleri karşısında prim ödemelerini yapması gerekir. Yapacağınız ödemeler sonrasında sigortadan sorunsuz bir şekilde yararlanabilirsiniz. Bu bakımdan ödemelerinizi aksama yapmadan ödemeniz gerekmektedir. Aksi halde alacağınız hizmetlerde sorunsuz yararlanmanız mümkün olmayacak ve sigortanız askı alınabilecektir.

Genel sağlık sigortası ile ilgili sorgulama yapmak için E-SGM hizmet ekranından yararlanmanızgerekmektedir. E-SGM ekranı üzerinden sunulan GSS sorgulama hizmeti sayesinde GSS ile ilgili tüm durumlarınızı görebilirsiniz. GSS borç sorgulama yapmak için E-SGM girişinizi yapmanız ve ardından borç görüntüleme bölümünden GSS’yi seçmeniz gerekir. Böylece genel sağlık sigortası ile ilgili tüm detaylar açılacak sayfada yayınlanacaktır.

Haberin Devamı

Açılan sayfada tablo üzerinden detaylı bir şekilde bilgiler yayınlanmaktadır. Genel sağlık sigortasına her dahil olduğunuz dönem detaylı bir şekilde tablo üzerinde yayınlanmaktadır. Her dönem için kaç gün sistemde olduğunuz ve günler sonucunda oluşan borcunuz yayınlanmaktadır. Her dönem belirtilen ayrıntılar sonucunda toplam genel sağlık sigortası borç ve detaylarına da ulaşabilirsiniz.

Yayınlanan bilgilerin yanında sigortanın GSS sorgulama gününde aktif olup olmadığını da görebilirsiniz. Böylece prim borcunuzun artıp artmayacağını da öğrenebilirsiniz. Yapacağınız sorgulamalar sonucunda borcunuzun olduğunu gördükten sonra, borcunuzu ödemek için online olarak sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Ödeme hizmetleri için SGK tarafından oluşturulan web tahsilat servisine girmeniz gerekir. Böylece borcunuzu sorgulayarak görüntüleyebilir ve ödeme adımlarını takip ederek ödemenizi kredi kartınız ile borcunuzu ödeyebilir ve sigortadan yararlanmaya devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı