Gazete Vatan Logo

Genel Sağlık Sigortası Tescil Ve GSS Prim Borcu Sorgulama

GSS borç sorgulama hizmeti, GSS prim borcu sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar için online olarak sunulmuştur. GSS prim borcu sorgulama konusunda bilgi almak istiyorsanız, haberin devamını okuyabilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası olarak sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişiler için oluşturulmuş olan sigorta türünde, bazı kriterler bulunmaktadır. Son yıllarda yürürlüğe girmiş olan ve bu bakımdan yeni bir düzenleme olan Genel Sağlık Sigortası, aynı zamanda GSS olarak da bilinmektedir. Halk arasında kısa adı ile bilinen GSS’den yararlanmak isteyenlerin hiçbir şekilde güvencesi olmaması gerekmektedir. Güvencesi olan, sigortası işleyen kişiler genel sağlık sigortasından yararlanamamaktadır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

Yürürlüğe girdiğinde devlet tarafından yapılan açıklamada da belirtildiği üzere herhangi bir şekilde sağlık hizmetlerinden güvenceli bir şekilde yararlanamayan kişiler için sağlık düzenlemesine gidilmiştir. Böylece ücretli bir şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanan kişiler GSS ile birlikte, sigortalı olarak hizmet almaya başlamıştır. Sigortadan yararlanmak isteyenlerin herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan, gerekli şartları sağlayan kişiler sistem tarafından direk sağlık sigortası kapsamına alınmaktadır. Yapmanız gereken durumunuz hakkında sorgulama yapmaktır.

Haberin Devamı

Sağlık hizmetlerinden yeni sigorta ile yararlanan kişilerin sigorta kapsamında prim ödemesi yapması gerekmektedir. Alınan hizmetlere karşı her ay düzenli olarak ve aynı miktarda yapılacak olan ödemeler sayesinde sigortadan yararlanmaya devam edebilirsiniz. Bunun için GSS borç sorgulama yapabilirsiniz. Yapacağınız GSS prim borcu sorgulama işlemleri sonrasında ne kadar borcunuz olduğunu öğrenebilir ve aynı zamanda aylık ne kadar prim ödemeniz gerektiği bilgisine ulaşabilirsiniz. Böylece aylık ödemeleriniz aldığınız bilgilere göre yapabilirsiniz. Eğer primlerinizi zamanında ödemezseniz, sigortadan yararlanmanız mümkün olmayacaktır. Bu bakımdan GSS borç sorgulama yaparak ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenmeniz gerekecektir.

GSS borç sorgulama işlemleri için E Devlet kapısı ya da E SGM hizmetinden yararlanabilirsiniz. Online olarak yapacağınız sorgulama işlemlerinde sistem tarafından istenen bilgileri form alanlarına girmeniz yeterlidir. Böylece kolay bir şekilde sorgulama yapabilir ve GSS için borç durumunuzugörüntüleyebilirsiniz. Üstelik online olarak borcunuzu ödeme imkânınız da bulunmaktadır.

Haberin Devamı