Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka sorgulama yapmak nerelerde işimize yarar?

GBT sorgulama ve sabıka kaydı sorgulama yapmak birçok yerde işimize yarayacaktır. Çünkü bu sorgulamaları yapmak hayatımızda herhangi bir suç işleyip işlemediğimizi belgeler. Bu sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizden okuyabilirsiniz.

GBT ve sabıka sorgulama yapmak nerelerde işimize yarar?

İnternet teknolojisinin bu kadar gelişmesinden sonra ülkemizde internet kullanımında da inanılmaz bir derecede artış olmuştur. İnternet kullanımına alışan vatandaşlarımız çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirir duruma gelmiştir. Çoğu sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama işlemlerini gerçekleştirebildiğiniz gibi ayrıca fatura ve ceza ödeme işlemleri gibi işlemleri de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerden bir tanesi de GBT ve sabıka kaydı sorgulama işlemidir. Bu sorgulama işlemi sayesinde internet üzerinden adli suç bilginize ulaşabilirsiniz. Sabıka kaydı belgesi vatandaşların adli suç bilgilerinin bulunduğu bir belgedir. Bu belgede vatandaşların hayatları boyunca işledikleri suçların hepsi bulunmaktadır. Bu belgenin hayatımızda önemi fazladır. Çoğu başvuruda bu belge istenmektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Haberin Devamı

YARGITAY DOSYA SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Özel veya bir devlet kurumuna iş başvurusu sırasında, herhangi bir banka işleminde veya öğrencilerin yurt ve burs başvuruları sırasında bu belge istenebilir. Bu yüzden ülkemizde bu belgeye ihtiyacı olan vatandaşların sayısı baya fazladır. Sabıka kaydı belgesine yaşadığınız yerin adliye sarayına giderek ulaşabilirsiniz. Kalabalık olan şehirlerde ise sıra bekleyerek bu belgeye ulaşabilirsiniz. Adalet Bakanlığı vatandaşların sıra beklememesi için internet üzerinden de bu belgeye ulaşımı sağlamıştır. Devlet Adalet Bakanlığı ve bütün bakanlıkların internet uygulamalarını tek bir sistem altında toplamıştır. E-Devlet sistemi verdiği bu sistemde çoğu kamu kuruluşu da yer almaktadır. Vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak bir çok işlemini buradan gerçekleştirebilirler. Adalet Bakanlığı da E-Devlet sistemi altında yer aldığı için sabıka kaydı sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için tek yapmanız gereken sisteme giriş yapmak. Sisteme giriş yaptıktan sonra kısa bir sürede ve kolay bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminde işlem yapabilmek için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için sağ üst tarafta bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaş giriş ekranına ulaştığınız zaman 4 farklı giriş yolu karşınıza gelecektir. Vatandaşlar genellikle daha kolay bir giriş yolu olduğu için E-Devlet şifresi ile olan giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yoluna T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifrenizi almanız gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra kamu kurumları bölümünden Adalet Bakanlığına ulaşabilirsiniz. Ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümünden de Adalet Bakanlığı bölümüne ulaşabilirsiniz. Adalet Bakanlığı bölümünü bulduktan sonra Adalet Bakanlığının alt seçeneklerinden Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri bölümünden adli sicil kaydı sorgulama seçeneğini seçerek sabıka kaydı sorgulamasını gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı