Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydı sorgulama nasıl yapılır, nereden alınır?

GBT ve sabıka kaydı sorgulama işlemini online hizmetler üzerinden birkaç basit işlem ile yapabilirsiniz. Sorgulama yaptığınız web adresinden belgelerinizi alabilirsiniz. Detayları haberimizde.

GBT ve sabıka kaydı sorgulama nasıl yapılır, nereden alınır?

Herhangi bir yere iş başvurusu yapmamız gerektiğinde ya da bir yere ne olursa olsun bir başvuruda bulunduğumuz zaman bizlerden istenen birtakım belgeler vardır. Bu belgelerden en popüler olan belge ise GBT sabıka kaydıdır. En basitinden lisans yerleştirme sınavında başarılı olan üniversite adayları kendilerine kalacak bir yer seçtiklerinde ister özel ister de devlet yurdunda kalmaları için bu belge onlardan istenir. Çünkü bu GBT sabıka kaydı bireyin yaşamış olduğu zaman dilimi içinde her hangi bir yasal dışı ceza alıp almadığını belgeler. İş başvurusunda da oldukça önem taşıyan bu belge her kurum ve kuruluş bu belgeyi istemektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Biz vatandaşlar olarak bu belgeyi almak istediğimizde en yakınımızda bulunan yaşadığımız şehirde ki Adalet Sarayına gitmemiz gerekir. Bu kuruma gittiğimizde bize hemen bu belgeyi vermezler. Öncelikle doldurmamız gereken bir form verirler. Sonrasında ilgili görevliydi derken zaman akıp geçer. Ayrıca belirtmek gerekir ki bizler bu belgeyi almaya giden tek kişi olmayız. Çünkü yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu belge birçok kurum tarafından istenir. Yani biz kuruma GBT kaydı çıkarmak üzere gittiğimizde yalnızca biz bu belgeyi almak isteyen olmadığımız için bizimle beraber daha başka kimseler olduğu için bizim sıraya girmemiz ve de beklememiz gerekir. Adalet Sarayına giderken de mesai saatlerine dikkat etmemiz gerekir. İşte böylece bizler pek çok zaman kaybına uğramış oluruz. Yoğun ve koşuşturmalı bir yaşamımız olan bizlerin buralarda kaybedecek vakti yoktur. Bu nedenle de bu işlemi daha kısa yoldan yapmak isteyebiliriz.

Haberin Devamı

Gelişen ve ilerleyen internet teknolojisi ile artık bu işlemi internet üzerinden yapmak oldukça kolaydır. Çünkü hem daha kısa zaman dilimi içerisinde hem de büyük bir kolaylıkla bu işlemi internet üzerinden yapabilme imkânı bulacaksınız. Son yıllarda gelişen internet teknolojisi sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. İnternet kullanan vatandaş sayısında bir artış olduğu için ülkemizde bulunan bazı kurum ve kuruluşlar internet uygulamalarını geliştirmiştir. Devlette bunları tek bir sistem altında toplayarak e-Devlet sistemini geliştirmiştir. E-Devlet sisteminde ülkemizde bulunan bakanlıkların, kurum ve kuruluşların internet uygulamaları yer almaktadır. Adalet Bakanlığı ve birçok bakanlığın internet uygulaması da E-Devlet sisteminde yer almaktadır. Adalet Bakanlığı sabıka kaydına olan yoğunluktan dolay bir çözüm geliştirmiştir. Artık internet üzerinden de sabıka kaydı belgesine ulaşılmasını sağlamıştır.

Haberin Devamı

Vatandaşlar internet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde sabıka kaydı belgesine ulaşabilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Giriş yapabilmek için öncelikle PTT merkez şubesine gitmeniz gerekir. Nüfus cüzdanınız ile ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi beyan ediniz. 2 TL işlem ücretini ödedikten hemen sonra sizlere verilen kapaşı bir zarf içinde sisteme giriş şifreniz sizlere takdim edilir. Sonrasında e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıp GBt sabıka kaydınızı çok kısa bir zamanda çıkartabilirsiniz.

Haberin Devamı