Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydı sorgulama nasıl, nereden yapılır?

GBT ve sabıka kaydı sorgulaması yaparak herhangi bir suça karışmadığınızı kanıtlayabilirsiniz. Birçok kurum tarafından istenen bu belgeyi online olarak alma imkanına sahipsiniz. Nasıl yapacağınız haberimizde.

GBT ve sabıka kaydı sorgulama nasıl, nereden yapılır?

Her yıl olduğu gibi yine bu yılda lisans eğitimini kazanan öğrencileri büyük bir maraton ve yepyeni bir hayat beklemektedir. Bu yeni hayatın getirdiği birçok zorluk vardır. Bunlarla karşılaşacaklar ve tüm sorunların üstesinden gelmeye çalışacaklardır. Barınma, yeme, yaşama haklarına sahip olabilmeleri için öğrencilerin yurt, apart otel ya da ev gibi buna benzer kurumlarda yaşamaları gerekir. Bu alanlarda yaşamak içinde lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrencilerin buralarda barınmaları için öncelikle bazı istenen belgeleri yerine getirmeleri gerekir. Bunlardan ilki olarak GBT sabıka kaydı olarak gösterilebilir. Bunun dışında yeni işe başlayan vatandaşların da kurum ya da kuruluşlara iş başvurusunda bulundurmaları gereken başlıca bir belge vardır. Bu belgede yine GBT sabıka kaydıdır. Vatandaşların yaşadıkları süre zarfı boyunca herhangi bir suç işleyip işlemediklerini gösteren belgeye GBT sabıka kaydı belgesi denmektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz ilerleyen teknolojisine ülkemizde pek çok konuda ayak uydurmuştur. Gelişmiş Türkiye’miz de hemen hemen her konuda bu internetin sağlamış olduğu yararlardan faydalanmıştır. Yani fatura yatırmaktan, vergi borcumuza kadar pek çok kamu işlemlerimizi bu sayede gerçekleştirebilmekteyiz. Sağlık Bakanlığı da bu ilerleyen teknolojiye birebir uyum sağlamış ve de hastanede gerçekleştirilen işlemleri online olarak internet aracılığı ile gerçekleştirebilmeniz sağlanmıştır

Bu belgeye de hayatımızın belli bir bölümünde ihtiyacımız olur. Belgeyi almak için ise adalet sarayına gitmeleri gerekir. Lakin bu adliye sarayında bu belgeyi almaya gelen tek siz olmayacağınız için sırada beklemek durumunda kalabilirsiniz. Bu da sizi başka işlerinizden alıkoyar. Ya da adalet sarayı size çok da yakında olmayabilir. Buraya ulaşım sağlayıp sıra beklemek alt tarafı bir belge almak için gözünüzde büyüyebilir. Bu yüzden Adalet Bakanlığının vatandaşlara sunmuş olduğu online GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi yapabilir. Bu işlemi gerçekleştirmeleri içinde e-Devlet sisteminden yararlanmaları gerekir.

Haberin Devamı

Bu sistemden yararlanmaları için öncelikle e-Devlet şifresi edinmeleri gerekir. Bu şifreyi de almak için en yakın bit PTT şubesine başvurmaları gerekir. T.C. kimlik numaraları ile ve de 2 TL ücret karşılığında bu şifreyi alabilirler. Daha sonra e-Devlet resmi sitesine giriş yaparlar. Bu sayfada yer alan alt başlıklardan Adalet Bakanlığını bulmaları gerekir. Sonrasında Adalet Bakanlığının sunmuş olduğu hizmetlerden GBT sabıka kaydına ulaşabilirler. Bu ekranda karşılarına öncelikle doldurmaları gereken bir form gelir. Bu formu kendi kimlik bilgileri ile doğru bir şekilde doldurdukları takdirde sabıka kayıtları ekrana yansır. Buradan da yazıcı ile bu ekranının çıktısını alabilirler. Böylece adliyeye gitmeden, sıra beklemeden yalnızca birkaç saniye içinde istedikleri belgeye tek tuşla ulaşabileceklerdir. Bu da hayatımızı interneti ne denli kolaylaştırdığını gösterir. Bu sayede kolayca sabıka kayıtlarının belgelerine ulaşabileceklerdir.

Haberin Devamı

Artık eskisi gibi Adalet Sarayına gidip sıra olmanıza gerek kalmadan oturduğunuz yerden ister evde ister işte isterseniz de yolda bu belgeyi alabilirsiniz. İnternete erişim sağladığınız her alanda sabıka kaydınızı yalnızca tek bir tuşla alabilirsiniz.