Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydı sorgulama işlemleri hangi siteden yapılır?

GBT ve sabıka kaydı sorgulama işlemlerini internet üzerinden online hizmetler sayesinde yapabilirsiniz. Aynı zamanda sabıka kaydı belgenize de ulaşabilirsiniz. Detayları haberimizde.

GBT ve sabıka kaydı sorgulama işlemleri hangi siteden yapılır?

Yaşadığımız zaman dilimi içinde her birimiz bazı kurum ya da kuruluşlara iş başvurusunda bulunuruz. Ve ya lisans eğitimi almaya hak kazandıysak da bir yurtta, evde kalabilmek için bizlerden en çok talep edilen bir belge vardır. Bu belge bizim yaşamış olduğumuz yıllar boyunca işlemiş olduğumuz varsa bir hükmen cezayı ismimiz adına kayıtlı tutar. Bizim her hangi bir yasal olmayan bir suç işleyip işlemediğimizi öğrenmek içinde bizlerden bu belgeyi talep ederler. Bizlerde bu belgeyi alabilmek için öncelikle çevremizde bulunan bir Adalet Sarayına başvurmamız gerekir. Buraya giderek ilgili kişiden istenilen belgeyi almamız gerektiğini söyledikten sonra sıraya gireriz. Ve de bize verilen formu doldurmaya başlarız. Bizler bu formu doldurmaya başlayıp, sıraya girdikten sonra GBT sabıka kaydını elde etmiş oluruz. Ancak Adalet Sarayı bize çok yakın olmayabilir ve de bizim oraya gidip bu belgeyi çıkartacak vaktimiz de kalmayabilir. Bu nedenle de bizler bu sabıka kaydını daha kısa bir zaman dilimi içinde almamız gerekebilir. Bu türlü işlemlerle uğraşmak her birimizin işine gelmeyebilir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Hareketli ve tempolu yaşamımızda buna vakit ayıramayabiliriz. Üstelik bizim bu GBT sabıka kaydına çok kısa bir zaman dilimi içinde ulaşmamız gerekebilir. Bu yüzden de bizler bu kayda çok daha kısa bir süre içinde ulaşabiliriz. Şimdi yazımızda sizlere çok daha büyük bir kolaylıkla bu GBT sabıka kaydına nasıl ulaşmanız gerektiğiniz anlatacağız. Hiç yorulmadan oturduğunuz yerden sadece internete erişim sağlayarak bu sistemden yararlanabilirsiniz. İnternet sistemi üzerinden sabıka kaydı belgesi almak için öncelikle yakınınızdaki merkez bir PTT şubesine gitmeniz gerekir. Buraya gittikten sonra görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi beyan ediniz. PTT de ki görevli memur T.C. kimliğiniz ile 2 TL işlem ücretini verdikten sonra size kapalı bir zarf içerisinde e-Devlet şifrenizi takdim edecektir.

Haberin Devamı

Bu şifre ile e-Devlet ana sayfasına giriş yapmalısınız. E-Devlet ana sayfasına giriş yapmak için internet sistemine giriniz. Aldığınız bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında hizmetlerin yer aldığı bölümden GBT sabıka kaydı sorgulama alt başlığına tıklamanız gerekir. Burada açılacak olan sayfadan sizlerin kimlik bilgileri istenir. Bu kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doğru bir şekilde kodladıktan sonra sorgulama butonuna tıklayınız. Hemen sonrasında ekrana GBT sabıka kaydınız yansıtılacaktır. Bu belgeyi yazıcı işareti bulunan yere tıklayarak çıktısını alabilirsiniz. İşte bunun gibi ufak tefek işlemleriniz için evde hiç yorulmadan sıra beklemeden kolay bir şekilde yalnızca tek tuşla istediğiniz belgeye, istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

İşte yalnızca birkaç aşamaya gerçekleştirip, yukarıda belirttiğimiz işlemleri yaparak internete erişim sağlayabildiğiniz her yerde GBT sabıka kaydına ulaşabilirsiniz. Sıra bekleme çilesinden kurtulup, hiç vakit kaybına uğramadan büyük bir kolaylıkla GBT sabıka kaydınıza ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı