Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydı sorgulama ile suçsuzluğunuzu kanıtlayın!

GBT sorgulama ve sabıka kaydı sorgulama işlemlerini yaparak herhangi bir suçunuzun olmadığını kanıtlayabilirsiniz. Birçok kamu kurumu tarafından istenen bu belgelere internetten ulaşabilirsiniz. Devamı haberimizde.

GBT ve sabıka kaydı sorgulama ile suçsuzluğunuzu kanıtlayın!

Adli sicil bilgilerinizin bulunduğu belgeye sabıka kaydı belgesi denmektedir. Bu belgede hayatınız boyunca işlediğiniz adli olayların hepsi yer almaktadır. GBT bilgilerinizi yani genel bilgi toplama merkezi Adalet Bakanlığının internet hizmetinde sayesinde öğrenebilirsiniz. GBT sorgulama işlemi 2008 yılında hizmete giren e-devlet sistemindeki adli sicil kaydı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Sabıka kaydı belgesi hayatımızın çoğu döneminde oldukça önemlidir. Okurken, iş hayatına atılacağınız zaman, bir kredi çekeceğiniz zaman genellikle bu belge istenmektedir. Bu yüzden de bu belgeye olan yoğunluk fazladır. Özel bir sektörde veya bir devlet kurumunda çalışmak istiyorsanız bu belge istenmektedir. Ya da bir bankadan herhangi bir kredi çekeceğiniz zaman bu belge istenebilir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenciler için bile bu belgenin önemi büyüktür. Öğrencilerin burs ve yurt başvurularında bu belge istenmektedir. Ayrıca ehliyet başvurusu yaptığınız sırada da bu belge istenmektedir. Yani anlayacağınız üzere hayatınızın birçok yerinde bu belgeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Sabıka kaydı belgesine Adalet Bakanlığına bağlı olan adalet saraylarından ulaşabilirsiniz. Yaşadığınız şehrin adalet sarayına giderek sabıka kaydı belgesine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ama bu belgeye olan yoğunluktan dolayı büyük şehirlerde bu belge için sıra bekleyebilirsiniz. Adalet Bakanlığı bu durumu engellemek amacı ile internet üzerinden sabıka kaydı belgesine ulaşma imkanı sağlamıştır. Bu sayede vatandaşlar artık adliye saraylarına gitmeden internet üzerinden kolaylıkla bu belgeye ulaşabilmektedir.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı ve birçok bakanlığın internet uygulamasının yer aldığı E-Devlet sisteminden bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Devlete bağlı olan bu sistem sayesinde birçok kurum ve kuruluşun internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra E-Devlet vatandaş kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfada 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Vatandaşlar genellikle daha kolay ve rahat olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra giriş yapabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenize sahip olabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünde E-Devlet sisteminde bulunan bütün hizmetler ve bakanlıklar yer almaktadır. Buradan işlem yapmak istediğiniz hizmeti seçerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sabıka kaydı sorgulama işlemi için E-Hizmetler bölümünden Adalet Bakanlığını bulmalısınız. Adalet Bakanlığının alt seçeneklerinde bulunan Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri seçeneği altından adli sicil kaydı sorgulama seçeneğini seçerek sabıka kaydı sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı