Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl sorgulanır?

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin online olarak yapılması vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve GBT sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl sorgulanır?

Sabıka kaydı yani bir diğer adı ile adli sicil kaydınız yaşamınız boyunca işlediğiniz suçların bulunduğu belgedir. Bu belgenin hayatımızdaki yeri önemlidir. Adli suç bilgileri bulunduğu için çoğu başvuruda bu belge istenmektedir. Herhangi bir suç işlediğinizde bu suç sizin adli sicil kaydınıza işlenmektedir. Sabıka kaydı belgesi günümüzde çoğu yerde önemlidir. Mesela bir iş başvurusunda bu belge istenebilir. Ve adli sicil kaydınızda bir suç bulunuyor ise bu size sıkıntı yaratabilir. Bu belge ayrıca öğrenciler için de önemlidir. Öğrencilerin yurt ve burs başvurularında bu belge istenmektedir. Eğer adli sicil kaydınızda herhangi bir suçunuz bulunuyor ise öğrenciler için bu sorun olabilir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sabıka kaydı belgesinin istendiği bir yer de banalardır. Bankalar kredi çekmek isteyen vatandaşlardan sabıka kaydı belgesi isteyebilir. Bu yüzden sabıka kaydı belgesi günümüzde önem taşımaktadır. Bu yüzden sabıka kaydı belgesine olan yoğunluk artmıştır. Vatandaşlar bu belgeye yaşadıkları yerin adliye sarayına giderek ulaşabilirler. Ama büyük şehirlerde kalabalık olduğu için ve bu belgeye fazla bir şekilde yoğunluk vardır. Bu yoğunluk sebebiyle adalet sarayında sabıka kaydı belgesi için bekleyen insanlar oluşmaktadır. Adalet Bakanlığı bu durumun farkına vardıktan sonra çözüm için internet uygulamasını geliştirmiştir. Geliştirdiği internet uygulamasından da sabıka belgesine ulaşılmasını sağlamıştır.

Haberin Devamı

Yani vatandaşlar artık adliye sarayına gitmeden internet üzerinden kolaylıkla sabıka kaydı belgesine ulaşabilirler. Adalet Bakanlığının ve birçok bakanlığın internet uygulaması E-Devlet sisteminde yer aldığı için vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak birçok işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirler. Adalet Bakanlığı da E-Devlet sisteminde yer aldığı için vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak Adalet Bakanlığının internet uygulamasına ulaşabilirler ve adli sicil kaydını internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilirler.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Bu bölümde sisteme giriş yapabilmek için giriş yolları yer almaktadır. Vatandaşlar herhangi bir giriş seçeneğini seçerek sisteme giriş yapabilirler. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise alma işlemi de çok basittir. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenize ulaşabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölümden Adalet Bakanlığını bulduktan sonra alt bölümlerinden Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü bölümü altından adli sicil kaydı sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı