Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl alınır?

Yargıtay dosya yani GBT sorgulama ve sabıka kaydı sorgulama işlemini online olarak yapabilir, bu belgelere online ortamdan ulaşabilirsiniz. Sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl alınır?

Vatandaşların yaşadıkları süre boyunca işledikler tüm suçların bulunduğu belgeye adli sicil kaydı belgesi yani sabıka kaydı belgesi denmektedir. Herhangi bir suçunuzun olup olmadığını bu belge ile öğrenebilirsiniz. Bu belgenin hayatımızdaki önemi çoktur. Çoğu yerde bu belge istenmektedir. İş başvurularında, banka başvurularında, yurt ve burs başvuruları gibi birçok başvuruda bu belge istenmektedir. Eğer bir suçunuz bulunuyor işe giremezsiniz veya başvurularınız kabul olmayabilir. Sabıka kaydı belgesini yaşadığınız şehirdeki adliye sarayına giderek ulaşabilirsiniz. Ama bu belgenin hayatımızda çok önemi olduğu için adliye saraylarında bu belgeyi ulaşmak için bekleyen insanlar olabilir. Adalet Bakanlığı bu yoğunluğu çözmek için internet üzerinden de sabıka kaydı belgesine ulaşımı sağlamıştır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Adalet Bakanlığı internet üzerinden sabıka kaydı belgesini sağlayarak vatandaşlara büyük kolaylık sağlamıştır. Artık vatandaşlar adliye saraylarında beklemeden internet üzerinden kolaylıkla bu belgeye ulaşabilirler. İnternet kullanan vatandaşların artmasından dolayı bu sabıka kaydı belgesine internet üzerinden ulaşan insanların sayısı da artmış durumdadır. İnternet üzerinden bu belgeye E-Devlet sistemi sayesinde ulaşabilirsiniz. E-Devlet sistemi devletin resmi internet sayfası olup ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulamaları yer almaktadır. Ayrıca bakanlıkların hepsi ve bazı belediyelerinde internet uygulamaları yer almaktadır. Adalet Bakanlığı da E-Devlet sisteminde yer aldığı için vatandaşlar E-Devlet sistemine girerek Adalet Bakanlığının internet uygulamasına ulaşabilir. Adalet Bakanlığının internet uygulamasından da adli sicil kaydı belgenize ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş yaparak bu kurum ve kuruluşlar ile ilgili işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sabıka sorgulama işlemini ve başka bir çok işlemi E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilmeniz için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine ana sayfanın sağ üst tarafında bulunan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza vatandaş giriş ekranı gelecektir. Bu sayfada E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için 4 farklı yok gelecektir. Bu yollardan bir tanesini seçerek girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile bizzat kendiniz giderek 2 TL karşılığında istediğiniz PTT şubesinden alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra ana E-Devlet ana sayfasında bulunan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra Adalet Bakanlığını bulmalısınız . Bu bölüme ayrıca kamu kurumları bölümünden de ulaşabilirsiniz. Adalet Bakanlığı bölümünü bulduktan sonra alt seçeneklerinde bulunan Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü bölümünün altından Adli Sicil Kaydı Sorgulama seçeneğini seçerek Sabıka kaydı sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı