Gazete Vatan Logo

GBT sorgulama ve sabıka kaydı sorgulamayı nereden yapacağım?

GBT sorgulama ve sabıka kaydı sorgulama yaparak herhangi bir suça karışıp karışmadığınızı kanıtlayabilirsiniz. Birçok kuru bu belgeleri istemekte. Bu belgeleri nasıl ve nereden alacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

GBT sorgulama ve sabıka kaydı sorgulamayı nereden yapacağım?

Kendini her an yenileyen ve daima ilerleten bir internet teknolojisi ile beraber yaşamaktayız. Aklınıza gelebilecek olan hemen hemen pek çok alanda internetin hayatımızda ki yerini görebilmemiz mümkündür. Erişiminde kolaylaştığı ülkemizde yediden yetmişe herkesin elinde akıllı telefonlar bulunur. Bu telefonlarla ile internete ulaşmak artık oldukça kolaydır. İster evde ister işte isterseniz de yolda interneti büyük bir kolaylıkla kullanabilmekteyiz. E hal böyle olunca internet üzerinden yürütülen işlemlerde bir hayli artmaktadır. Devletimiz de internetin bu denli çok kullanıldığının farkındadır. Bu sebeple de internet üzerinden gerçekleştirilebilen pek çok online uygulamayı vatandaşlara sunmuştur. Vatandaşlarda bu sayede günlük yaşamlarındaki işlerini aksatmamış olurlar.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yaşamımız boyunca birçok işveren, kamu kuruluşları veya bir yere başvuru yaparken sizlerden GBT sabıka kaydı istediklerine tanık olmuşsunuzdur. GBT sabıka kaydı kişisel olarak herhangi bir suça dâhil olup olmadığınızı, suç işleyip işlemediğinizi gösteren bir belgedir. Bu nedenle her alanda bizden istenebilir bir nitelik taşımaktadır. Bu belgeye de hayatımızın belli bir bölümünde ihtiyacımız olur. Belgeyi almak için ise adalet sarayına gitmeleri gerekir. Ama adliye sarayında bu belgeyi almaya gelen tek siz olmayacağınız için sırada beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hiç kimse de sırada bekleyerek vakit kaybetmek istemez. Her birimiz çalışan işinde gücünde yoğun insanlarız. Daracık vaktimizde sırada beleyerek öldürmek istemeyiz. Ayrıca da adalet sarayı size çok da yakında olmayabilir. Buraya ulaşım sağlayıp sıra beklemek alt tarafı bir belge almak için gözünüzde büyüyebilir. Bu nedenle de Adalet Bakanlığının vatandaşlara sunmuş olduğu online GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi internet üzerinden yapılabilir bir hal almıştır. Bu işlemi gerçekleştirmeleri içinde vatandaşların öncelikle bir e-Devlet şifresi almaları gerekir. E-Devlet sistemi ile saatlerce sürecek olan işlemlerin yalnızca birkaç dakika içinde halledebilirler. Bu sistemden yararlanmaları için vatandaşların yapacak oldukları ilk iş e-Devlet şifresi almaktır. Bu şifreyi de almak için en yakın bit PTT şubesine başvurmaları gerekir. T.C. kimlik numaraları ile ve de 2 TL ücret karşılığında bu şifreyi alabilirler. Daha sonra e-Devlet resmi sitesine giriş yaparlar.

Haberin Devamı

Bu sayfada yer alan alt başlıklardan Adalet Bakanlığını bulmaları gerekir. Sonrasında Adalet Bakanlığının sunmuş olduğu hizmetlerden GBT sabıka kaydına ulaşabilirler. Bu ekranda karşılarına öncelikle doldurmaları gereken bir form gelir. Bu formu kendi kimlik bilgileri ile doğru bir şekilde doldurdukları takdirde sabıka kayıtları ekrana yansır. Buradan da yazıcı ile bu ekranının çıktısını alabilirler. Böylece adliyeye gitmeden, sıra beklemeden yalnızca birkaç saniye içinde istedikleri belgeye tek tuşla ulaşabileceklerdir. Bu da hayatımızı interneti ne denli kolaylaştırdığını gösterir. Bu sayede kolayca sabıka kayıtlarının belgelerine ulaşabileceklerdir. İşte bu sayede vatandaşlar hiç ama hiç vakit kaybı yaşamadan oldukça basit bir işlem ile GBT sabıka kaydı belgelerini alabilirler.

Haberin Devamı