Gazete Vatan Logo

GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma nereden yapılır?

GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma işlemlerini internet üzerinden online olarak yapabilirsiniz. Bu işlemler sayesinde cezasız olduğunu kanıtlayabilirsiniz. Ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma nereden yapılır?

Yaşamımız boyunca birçok işveren, kamu kuruluşları veya bir yere başvuru yaparken sizlerden GBT sabıka kaydı istediklerine tanık olmuşsunuzdur. Bizlerin geçmiş hayatlarında yapmış oldukları cezaları ya da aldıkları cezaların türünü, nedenini öğrenmek amacı ile bu kayıt önemlidir. Hayatımızda ki geçmiş dönemlerde bir sorun yaşayıp yaşamadığımızı gösteren vatandaşların ceza alıp almadığını gösteren sicil belgesine pek çok ihtiyaç duyulur. Şöyle düşünün ki sizler bir işverensiniz, ya da evinizi öğrenciye kiralayacak olan birer vatandaşlar, emlak sahibi, ev sahibi iseniz sizin kapınıza gelen vatandaşlar sizin evinizde kalmak istediğini beyan etse ya da işinizde çalışmak istese sizlerde güvenliliği sağlamak amacı ile bu kişinin daha önceden ceza işlememiş olmasını talep edersiniz. Bunu öğrenmek için konuşma yapar kişiye sorabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Ancak hiç tanımadığınız görmediğiniz birinin sözüne ne kadar güvenebiliriz ki? İşte bu ve buna benzeyen sebeplerle elimizde yazılı bir belge olsun isteriz. Bu belgeye ulaşmak için ise başvuru yapacak olduklarında onlardan bir GBT sabıka kaydı getirmelerini istersiniz. GBT sabıka kaydı kişisel olarak herhangi bir suça dâhil olup olmadığınızı, suç işleyip işlemediğinizi gösteren bir belgedir. Bu nedenle her alanda bizden istenebilir bir nitelik taşımaktadır. Bu belgeye de hayatımızın belli bir bölümünde ihtiyacımız olur. Bizlerde bu belgeyi almak için Adliye kurumuna başvurmamız gerekir. Ancak adliyeye gidip sıra alıp ilgili formu doldurmak bizlerin az da olsa zamanını alabilir. Hatta ve hatta büyük şehirlerde yaşıyorsanız sizler için adliyeler oldukça uzakta ve ulaşımınızı sağlamak güç olabilir. Yoğun tempolu hayatımızda buna vakit ayıramayabilirsiniz. Bu ve buna benzer nedenle de Adalet Bakanlığının vatandaşlara sunmuş olduğu online GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi internet üzerinden yapılabilir bir hal almıştır.

Haberin Devamı

Gelişen ve kendini yenileyen sürekli olarak ilerleten bir internet teknolojisi ile beraber yaşamaktayız. Aklınıza gelebilecek olan hemen hemen her türlü alanda internetin hayatımızda ki yerini görebilmemiz mümkündür. Erişiminde kolaylaştığı ülkemizde yediden yetmişe herkesin elinde akıllı telefonlar bulunur. Bu telefonlarla ile internete ulaşmak artık oldukça kolaydır. İster evde ister işte isterseniz de yolda interneti büyük bir kolaylıkla kullanabilmekteyiz. Durum da böyle olunca internet platformu üzerinden yapılabilen işlemlerin sayısı da bir hayli artmaktadır. Devletimiz de internetin bu denli çok kullanıldığının farkındadır. Bu sebeple de internet üzerinden gerçekleştirilebilen pek çok online uygulamayı vatandaşlara sunmuştur. Vatandaşlar da bu sayede günlük yaşamlarında ki işlerini aksatmamış olurlar. Hızla büyüyen internet teknoloji sayesinde adliyeye gitmeden oturduğumuz yerden hiç vakit kaybı yaşamadan GBT sabıka kaydımızı alabiliriz. Şimdi ise sizlere bu kaydı hiç yorulmadan nasıl alabileceğinizi anlatalım. Öğrenmek istiyorsanız lütfen yazımızı okumaya devam ediniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden GBT sabıka kaydı almak için öncelikle e-Devlet şifresi almanız gerekir. E-Devlet sistemi ile saatlerce sürecek olan işlemlerin yalnızca birkaç dakika içinde halledebilirler. Bu şifreyi de almak için en yakın bit PTT şubesine başvurmaları gerekir. T.C. kimlik numaraları ile ve de 2 TL ücret karşılığında bu şifreyi alabilirler. Daha sonra e-Devlet resmi sitesine giriş yaparlar. Bu sayfada yer alan alt başlıklardan Adalet Bakanlığını bulmaları gerekir. Bu ekranda karşılarına öncelikle doldurmaları gereken bir form gelir. Bu formu kendi kimlik bilgileri ile doğru bir şekilde doldurdukları takdirde sabıka kayıtları ekrana yansır. Buradan da yazıcı ile bu ekranının çıktısını alabilirler.