Gazete Vatan Logo

GBT ne demek? Sabıka kaydı çıkarma işlemi nasıl yapılır?

GBT, genel bilgi tarama demektir. Sabıka kaydı çıkarma ve GBT sorgulama işlemlerini online olarak yapabilirsiniz. Böylelikle suçsuzluğunuzu kanıtlayabilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

GBT ne demek? Sabıka kaydı çıkarma işlemi nasıl yapılır?

Her türlü alana kuruma, binaya, kuruluşlara bir sebep dolayısıyla müracaat ettiğinizde sizlerden istenen banko belge olarak GBT sabıka kaydı gösterilebilir. Çünkü bu belge bizlerin geçmiş yaşamlarında devlet karşısında her hangi bir ceza alıp almadığımızı gösterir. Bu belgeye de işverenler, ev verenler büyük önem gösterir. Çalışma hayatı için geçmişi temiz olan bir kişiyle çalışmak işveren kuruma bir güvence verir. Ya da bir evinizi kiralamak amacı ile bir öğrenciye, bir bireye vermek istediğinizde bu belgeyi onlardan isteyerek bir suç işleyip işlemediklerini kolayca öğrenebilirsiniz. Böylece karşılıklı olarak daha içiniz rahat eder karşınızdaki insana biraz daha güven duyabilirsiniz. Hayatımızın yaklaşık hemen hemen her evresinde bu belgeye ihtiyaç vardır. Yukarıda belirttiğimiz alanlar sadece birer basit örnektir. Hâlbuki daha bu kayda ihtiyaç duyulan pek çok yer vardır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizlerde bu belgeye ulaşmak için adliyeye mesai saatleri içerisinde başvurmamız gerekir. Ancak adliye bizim oturduğumuz yere uzak olabilir. Hatta ve hatta ulaşımı zor bile olabilir. Hele ki büyük bir şehirde yaşıyorsanız işler daha da büyüyebilir. Sadece uzaklıkla da kalmaz bu kuruma yalnızca giden biz olmayacağımız için işlemimizi yapmak bizi uğraştırabilir, gereksiz zaman kaybına bizleri uğratabilir. Bu ve buna benzer sorunlarla uğraşmamak için daha kısa bir yolla GBT sabıka kaydını alabilmenin yollarını düşünürken aklımıza hemen teknolojik gelişmeler gelir. Kendini her alanda hiç durmadan geliştiren Türkiye’miz de bu dünyada ki gelişime ayak uydurmakta yakından teknolojik gelişmeleri takip etmektedirler. Bu sayede vatandaşlarına türlü türlü alanda kolaylıklar sağlamış olur. Kafamızda büyüttüğümüz işlemleri aslında internet teknolojisi sayesinde ne kadar kısa bir sürede yapabileceğimizin farkına varırız. Böylece gereksiz yere zaman kaybetmeyiz, diğer işlemlerimize de vakit ayırmaya zaman bulabiliriz. Şimdi ise sizlere bu işlemden nasıl yararlanabileceğiniz hakkında biraz bilgi verelim.

Haberin Devamı

Online işlem merkezi olan e-Devlet sistemi sayesinde bizler hiçbir kuruma gitmeden, dilediğimiz yerden dilediğimiz saatte işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Bu işlemlerden biri olarak da GBT sabıka kaydı gösterilebilir. Bu kaydı alabilmek için Adalet Bakanlığına gitmeden evde, işte kolaylıkla bu belgeye ulaşabiliriz. Tabi ki de öncelikle gerçekleştirmemiz gereken ufak çaplı işlemler vardır. Bunlardan ilki olarak e-Devlet şifresi almaktır. Bu şifreyi de en yakın PTT şubelerinden alabiliriz. Sonrasında ise T.C. kimlik numaramız ve bu edinmiş olduğumuz e-Devlet şifresi ile resmi sisteme girişimizi sağlayabiliriz. Artık gerisi çocuk oyuncağı denecek kadar basit ve kolay işlemdir. Resmi siteye giriş yaptıktan sonra ‘’GBT Sabıka Kaydı Sorgulama’’ ekranından kendi şahsi kimlik bilgilerinizi ilgili alana doğru bir şekilde girerek, istediğiniz sabıka kaydı belgesine ulaşabilirsiniz. Yalnızca tek bir tuşla ve dakikalar içerisinde alabileceğiniz bu belge için yapmanız gerekenler işte bu kadar. Bu ekrandaki belgeyi yazıcıdan çıkartarak ihtiyacınız olan her türlü yerde bu GBT sabıka kaydınızı kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı