Gazete Vatan Logo

Gaziray açılışı saat kaçta, nerede yapılacak? Gaziray metrosu ne zaman açılacak?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları iş birliğinde yürütülen, GAZİRAY Banliyö Metro Hattı açılışı yapılıyor. Peki, Gaziray açılışı saat kaçta, nerede yapılacak? Gaziray metrosu ne zaman açılacak?

Gaziray açılışı saat kaçta, nerede yapılacak? Gaziray metrosu ne zaman açılacak?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) iş birliği yaptı.  GAZİRAY Banliyö Hattı’nın çalışmaları tamamlandı. Hattın karayolu ve şehirle kesişim noktalarında 1 köprü, 6 altgeçit, 6 üst geçit, 26 menfez yapıldı. Hat, diğer toplu taşıma araçlarıyla entegre edilerek, aktarma noktalarıyla şehir içi ulaşıma dahil edilecek. Peki, Gaziray açılışı saat kaçta, nerede yapılacak? Gaziray metrosu ne zaman açılacak?

Gaziray açılışı saat kaçta, nerede yapılacak?

Gaziray, bugün saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle hizmete alınacak.

Miting ve toplu açılış töreni için Gaziantep'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde kentte güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılırken, programların yapılacağı alanlarda ise temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yürütülüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada ülke ve şehirler için raylı sistemlerin önemine değinerek, “CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'ın liderliğinde Türkiye'nin ulaşımda önemli projeleri hayata geçirildi. Gazi şehrin en büyük sorunlarından bir tanesi ulaşım. Büyükşehirlerde çok büyük ulaşım yatırımları yapmak ve demir yolu ağını güçlendirmek gerekiyor. Ecdat 100 yıl önce yapmış, şimdi biz de torunlarımıza bırakacağımız çok önemli bir mirası tamamlamış olduk. Yaklaşık 10 yıllık çalışmanın sonucunu bugün alıyoruz, 5 Kasım'da açılışını yapacağız. Biz işçi şehriyiz, bizim şehrimiz çalışmak zorunda. Küçük sanayi ve organize arasında çalışanımız konforla, güvenle, sağlıkla işine gidip evine huzurla döneceği bir altyapıyı inşa etmiş olduk” dedi.

Haberin Devamı