Gazete Vatan Logo

Fırça yedi, yine geliyor!

İngiliz parlamenter, yeniden Türkiye’ye geliyor

5 yıl önce TBMM’de milletvekillerinden sert tepki gören ve ‘’Türkiye’nin AB’de yeri yok’’ diyen İngiliz parlamenter, yeniden Türkiye’ye geliyor.

Yaklaşık 5 yıl önce TBMM’yi ziyareti sırasında ‘’Kıbrıs’tan bir tabur asker çekseniz ne olur?’’ diyen ve milletvekillerinden sert tepki gören İngiliz parlamenter Fabian Hamilton, yeniden Türkiye’ye geliyor. ‘’Türkiye’nin AB’de yeri yok’’ açıklaması da yapan Hamilton’un, İngiltere Parlamentosundan bir heyetle birlikte önümüzdeki günlerde Ankara’ya geleceği ve TBMM’de temaslarda bulanacağı bildirildi.

Hamilton, Ocak 2007’de de Ankara’ya gelmiş, dönemin TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger’e ‘’ "Kıbrıs’taki Türk askerinden, bir tabur çekip jest yapsanız ne olur?" diye sormuştu. Bu soruya kızan Dülger de ‘’Biz jesti Annan Planı’nda yaptık, ama siz Rumları AB’ye alıp ödüllendirdiniz" yanıtını vermişti. Hamilton, Türkiye’nin hem Kıbrıs Rum kesimini tanıması, hem de limanlarını açmasını da istemiş, Dülger ise " Uzlaşmaz tarafın Rum kesimi olduğunu hepiniz biliyorsunuz’’ demişti.

‘’AB’DE YERİNİZ YOK’’

Hamilton, iki İngiliz taraftarın İstanbul’da bıçaklanarak öldürülmesinden sonra sanıkların 6 yıl 8 ay hapse mahkum edilmesini de eleştirmiş ve Londra’daki Türk Büyükelçini ziyaret edip ‘’Türkiye'de uygulanan adalet sistemi yetersiz. Türkiye Avrupa'nın bir parçası ama Avrupa Birliği'nde yeri yok’’ demişti.

Galatasaray ile Leeds United futbol takımları arasında 5 Nisan 2000’de oynanan maç öncesi Taksim’de 20-30 kişinin karıştığı bir kavga çıkmış ve Kevin Spelight ile Christopher Loftus adlı iki İngiliz bıçaklanarak öldürülmüştü. (Gazeteport)

Haberin Devamı