Gazete Vatan Logo

Felluce kentinde ölü sayısı 18'e yükseldi

Irak'ın Felluce kentinde dün geceden beri ABD ordusunun havadan ve karadan sürdürdüğü operasyonlarda ölü sayısının 18'e, yaralı sayısının da 29'a yükseldiği bildirildi

Ölenlerin 8'inin bu sabah Amerikan uçağı tarafından vurulan yaralı taşıyan ambulanstan olduğu belirtilirken, aynı olayda 5 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

ABD tanklarının ve topçu birliklerinin karadan, uçak ve helikopterlerin de havadan bombalamaya başladığı Felluce kentinde şu ana kadar 18 Iraklının öldüğü, 28 kişinin de yaralandığı açıklandı.

El Kaide'nin Irak'taki sorumlusu Ebu Musab El Zarkavi'ye bağlı militanların bulunduğu ileri sürülen El Şurta bölgesinde tespit edilen 2 eve, Amerikan uçakları tarafından hava saldırısında bulunuldu. Saldırıda 2 ev tamamen yıkılırken, evlerin içinde ve çevresinde bulunan 10 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı.

Bu sabah yaralılardan 5'ini hastaneye götürmekte olan bir ambulansa Amerikan uçakları füze saldırısında bulunuldu. Saldırıda ambulansın sürücüsü ile araç içerisinde bulunan 2 hemşire ve 5 yaralı hayatlarını kaybetti.

Amerikan ordusu Felluce kentinin tüm giriş çıkışlarını kapatırken, kentin farklı bölgelerinde yer yer çatışmalar devam ediyor.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada ise, bir istihbarat değerlendirilerek, Ebu Musal El Zarkavi'ye bağlı militanlara yönelik hava ve kara saldırısında bulunulduğu, operasyondan sivillerin etkilenmemesi için önlem alındığı ifade edildi.

Haberin Devamı