Gazete Vatan Logo

Fatih Özer kimdir, Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı mı? Nerede yakalandı?

Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı mı? Arnavutluk polisi, kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalandığını açıkladı. Peki, Fatih Özer kimdir?

Fatih Özer kimdir, Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı mı? Nerede yakalandı?

Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı. Peki, Thodex'in kurucusu Fatih Özer kimdir?

Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı mı?

Kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı.

Fatih Özer kimdir?

Faruk Fatih Özer 1994 yılında Kocaeli’de doğdu. Nitelikli dolandırıcılık nedeniyle kırmızı bülten ile aranan Özer bugün yakalandı.

2017'de Thodex adlı şirketi kuran Özet Nisan 2021'de şirketi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 390 bin üyesinden topladığı 2 milyar dolar ile kaçtığı öne sürülen ve "nitelikli dolandırıcılık" suçundan şirketi hakkında soruşturma başlatıldı.

Daha sonra yapılan araştırmada 2 Milyar $ değil, 150 Milyon $ ile kaçtığı anlaşılmıştır.

23 Nisan 2021'de Interpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştır.

3 ayrı suçtan 40 bin 564'er yıla kadar hapis istemi

Hazırlanan iddianamede 21 şüphelinin "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda ayrı ayrı 12 bin 164 yıldan 40 bin 564'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Haberin Devamı

356 milyon lira zarar oluştu

İddianamede, Koineks Teknoloji A.Ş. (Thodex) bünyesinde işlenen bu suçlardan el edilen tüm malvarlığı değerlerinin müsaderesi talep edildi. İddianamede bu suçlar sebebiyle toplam 356 milyon TL değerinde zarar oluştuğu kaydedildi.