Gazete Vatan Logo

Farkında mısınız çocuklar ölüyor!

Beyaz Show programına Diyarbakır’dan canlı telefon bağlantısıyla katılan Ayşe öğretmen “Masum çocuklar ölüyor” diye haykırdı. Sosyal medyada öğretmenle ilgili 40 binden fazla paylaşım yapıldı

Farkında mısınız çocuklar ölüyor!

Beyaz Show’un 8 Ocak Cuma günü yayınlanan programında canlı telefon bağlantısıyla programa katılan Ayşe Öğretmen, “Türkiye’nin doğusunda, güneydoğusunda olup bitenin farkında mısınız?” sorusuyla başladığı konuşmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Diyarbakır’daki öğretmenin canlı yayındaki sözleri sosyal medyada da en çok konuşulanlar listesinde ilk sıraya yükseldi. Kısa süre içerisinde #BeyazShow hashtag’i altında binlerce yorum yapıldı. Doğu’daki sorunları gündeme getirdiği için Ayşe öğretmeni destekleyenlerin yanında, ‘PKK propagandası yaptı’ eleştirileri de geldi.

İşte o sözler:

“Türkiye’nin doğusunda güneydoğusunda neler olup bittiğinin farkında mısınız? Burada doğmamış çocuklar, anneler, insanlar öldürülüyor. Sanatçı olarak, insan olarak sizde bir şekilde yaşananlara sessiz kalmamalısınız ve bir şekilde dur demelisiniz. Ölen çocuklara sevinen zavallı insanlar var. Biz bu insanlara yazıklar olsun demekten başka bir şey diyemiyoruz. Ben öğretmenim. Ayrıca öğrencilerini terk eden öğretmenlere sesleniyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler. O güzel, masum, tertemiz çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar. Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Yani gerçekten konuşamıyorum. Sessiz kalmayın insan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun artık bize el verin. Yazık insanlar, çocuklar. Anneler ağlamasın. Aslında çok söylemek istiyorum. Bomba, kurşun sesleri... İnsanlar açlıkla, susuzlukla mücadele ediyor. Özellikle bebekler, çocuklar. Lütfen duyarlı olun sessiz kalmayın lütfen, lütfen.”

Haberin Devamı

‘Bu kadar mı tahammülsüzüz’

Ayşe öğretmen dün de bütün gün TT’de kalırken şovmen Öztürk öğretmeni, “Çocuklar ölüyor diyen bir öğretmenin çığlığına dahi tahamül edemeyecek kadar zavallı hale geldiysek, yazık! #AyşeÖğretmenYalnızDeğildir” sözleriyle destek verdi.

Ayşe öğretmene ulaşılamıyor

İnternet sitesi Diken’in haberine göre Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi yetkilileri Ayşe Çelik ismiyle kayıtlı iki öğretmen olduğunu ancak iki öğretmenden de “O ben değilim” yanıtı aldıklarını ve söz konusu öğretmene ulaşamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı