Gazete Vatan Logo

Evde ekmek nasıl yapılır? Evde kepekli ekmek tarifi yapılışı

Zamanımızın büyük çoğunluğunu evde geçirdiğimiz bugünlerde pek çok kişi hijyen nedeniyle evde kendi ekmeğini yapıyor. Değişik tariflerin denendiği bugünlerde kepekli ekmek nasıl yapılır diye merak ediyorsanız mutlaka sağlıklı kepekli ekmek tarifini deneyin. Kepekli ekmek hem yapımı basit hem de doyurucu ve sağlıklı ekmek çeşitlerindendir. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz kepekli ekmek tarifi yapılışı…

Evde ekmek nasıl yapılır? Evde kepekli ekmek tarifi yapılışı

Evde ekmek yapımı son günlerin trendlerinden. Çoğu kişi ekmeğin bize gelene kadar olan süreçlerinden endişe duyuyor. Bu yüzden pek çok kişi evde kendi ekmeğini yapıyor. Hal böyle olunca bu süreçte değişik, sağlıklı ve pratik ekmek tarifleri de internette merak ediliyor. Bunlardan biri de sağlıklı seçeneklerden olan kepekli ekmek. Kepekli ekmek hem sağlıklı hem de yapımının kolay olması nedeniyle bugünlerde sıklıkla tercih ediliyor. Bizde sağlıklı kepekli ekmek tarifi hazırladık. Pratik ekmek tarifleri arıyorsanız işte kepekli ekmek tarifi yapılışı…

KEPEKLİ EKMEK TARİFİ YAPILIŞI

Malzemeler

900 gram un

100 gram kepek (1 su bardağı)

650 g. Su

20 gram tuz (1 çorba kaşığı)

60 gram şeker (4 çorba kaşığı)

30 g. Yaş maya ya da ekşi maya

KEPEKLİ EKMEK TARİFİ YAPILIŞI

Unu tezgaha eleyin. Kepeği elenmiş una ilave ederek harmanlayın. Unun ortasını havuz şeklinde çukurlaştırın. Yaş maya ve el yakmayacak ısıda bir bardak şekerli suyu ılık suda eriterek un çukurunda bir miktar unla ezin. Un yığınını kenarlarından alarak üzerini kapatın. Biraz mayanın kabarması için bekleyin.

Haberin Devamı

Un öbeğinin üzerinde çatlaklar oluşunca mayanın kabardığını anlayabilirsiniz. Tuzu unun kenarlarına dökün. Unu etrafından toplayarak azar azar da su ilave ederek hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamur pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra kapalı kapta 30 dakika dinlendirin.

Hamura istediğiniz büyüklükte parçalara bölerek şekil verin. Şekillendirdiğiniz ekmekleri tepsiye aralıklarla yerleştirin, 1 saat dinlendirin. Nemli ısıda 230 derecede 20 dakika pişirin. Fırına ısıya dayanıklı su dolu kap konarak nemli ortamı sağlayabilirsiniz. Kızardıktan sonra ekmeğinizi dinlendirip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.