Gazete Vatan Logo

Evde dikişsiz maske nasıl yapılır? İşte evde kolay maske yapımı

Corona virüs salgını tüm dünyayı etkiliyor. Bu süreçte virüsün yayılımını azaltmak amacıyla sosyal izolasyon süreci önem taşıyor. Corona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye’de de maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Çalışan ve ihtiyaçları için sokağa çıkmak zorunda kalanlar da maskesiz gezemeyecek. Bu gelişmenin ardından sosyal medyada maske yapım videoları trend oldu. İnternette sıklıkla evde nasıl maske yaparız? Maske nasıl yapılır? aramaları dikkat çekiyor. İşte evde dikişsiz kolay maske yapımı

Evde dikişsiz maske nasıl yapılır? İşte evde kolay maske yapımı

Corona virüs salgını nedeniyle tüm dünya karantinaya girdi. Dünyanın hemen hemen birçok yerinde zorunlu ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmak yasaklandı. Dünyada Dünya Sağlık Örgütü, Amerikan Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi (CDC) gibi birçok kuruluş maskesiz sokağa çıkılmaması konusunda uyarıyor. Dünyada yaşanan maske sıkıntısına karşı CDC gibi ülkelerin önde gelen sağlık kuruluşları bez yüz maskelerini öneriyor. Hatta Amerikan Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi (CDC) sosyal medya hesaplarından kolay maske yapımını içeren videolar paylaşmaya başladı bile. Corona virüse karşı ‘evde kal’ çağrıları yapılırken insanlar herkese evde kendi maskelerini nasıl yapacaklarını göstermek için YouTube'a faydalı videolar yüklüyor.

Alınan önlemlere ve uzun süredir devam eden sosyal izolasyon dönemine rağmen corona virüs bulaşmış olabilir veya bilmeden başkalarına bulaştırabilirsiniz. İşte burada maskeler devreye giriyor. Maskeler sayesinde etrafınızdaki insanları mikroplarınızı solumaktan koruyarak virüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olabilirsiniz.

Haberin Devamı

MASKE YAPIMI İÇİN BANDANA KULLANILIYOR!

Sadece bir bandana ve iki paket lastiği ile nasıl maske yapılacağını gösteren videolardan faydalanarak evde, dikiş yapmaya gerek duymadan kendi maskenizi yapabilirsiniz.

Bandana'yı düzgün bir şekilde katlayarak, ağzınıza ve burnunuza sıkıca oturan bir yüz maskesi yapabilir ve kulaklarınızın etrafına kadar saran maskeyle kendinizi koruyabilirsiniz.

MASKE NASIL YAPILIR?

Öncelikle evde maske yapmak için kullanacağınız bandananın iki yanından katlayın. Sonrasında eğer büyük bir bandana kullanıyorsanız yüzünüze uyacak genişlikte olması için tekrar katlayabilirsiniz. Katladıktan sonra iki yanından paket lastiği ya da saç lastiği takarak iki yandan katlayın. Ve lastik kısımlarından tutarak maskenizi yüzünüzü örtecek şekilde takabilirsiniz.