Gazete Vatan Logo

Esnaf destek paketi başvurusu e-devlet ile nasıl yapılır? Halkbank esnafa destek paketi 2020

Halkbank esnaf kredisi başvurusu yapan vatandaşlar, esnaf kredisi başvurusu sorgulama işlemlerini araştırmaya başladı. Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, devreye giren esnaf kredisi destek paketi işletmelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Peki, Halkbank esnaf kredisi başvuru sonucu nasıl öğrenilir? 2020 Halkbank 25 bin TL esnaf kredisi başvurusu sorgulama…

Esnaf destek paketi başvurusu e-devlet ile nasıl yapılır? Halkbank esnafa destek paketi 2020

Halkbank iş dalı ayırmaksızın esnaf kredisi başvurusunda bulunan vatandaşlara ekonomik istikrar kapsamında 25 bin TL nakit kredi desteği vereceğini açıklamıştı. Halkbank tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan yeni açıklamada esnaf destek paketi kapsamında 25 bin TL de ticari kart desteği verileceğini duyurdu. Halkbank kredi başvuru şartları kurumun resmi internet sitesi üzerinden paylaşılırken, destek kredisi başvurusunda bulunanlar, 25 bin TL kredi başvurusu sonucu nasıl sorgulanır? Sorusuna cevap aramaya başladı. Halkbank esnaf kredisi başvuru sonucu nasıl öğrenilir? 2020 Halkbank 25 bin TL esnaf kredisi başvurusu sorgulama…

HALKBANK ESNAF KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Destek paketi ile devletin kamu sağlığını ve ekonomik istikrarı eşgüdümlü korumak üzere salgına karşı kararlılıkla yürüttüğü mücadelenin bir parçası olunması amaçlanmakta olup paket kapsamında İşletme Kredisi ve Paraf Esnaf Kart ürünleri sunulmaktadır.

Pakete başvurmak için kurumlar vergi beyannamesi ve işletme hesap özeti de talep edilmiyor. Kredi notu 1300 olanlar krediden kolaylıkla faydalanabilecek. Tek şart esnaf ve sanatkar odalarına üye olmak.

Haberin Devamı

Halkbank'tan yapılan açıklamada ise, Halkbank tarafından koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede esnaf ve sanatkarların faaliyetlerine destek olmak amacıyla geliştirilen Esnaf Destek Paketi kapsamında gerçekleştirilen İşletme Kredisi kullandırımlarının, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) kefaletiyle kullandırılmış kredi bakiyesi bulunmayan esnaf ve sanatkarlara banka tarafından doğrudan kullandırım şeklinde uygulandığı bildirildi.

Halkbank esnaf kredisini alabilmek adına yapılacak olan başvuru için ilk olarak internet sitesi üzerindeki başvuru formunu doldurmak olacaktır. Başvuru formunun ardından gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra müşteri ilişkileri yöneticisi kredi talebinizle ilgili olarak sizinle iletişime geçecektir.

HALKBANK ESNAF KREDİSİ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

HALKBANK ESNAF KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Bankanın iki kredi paketi mevcut bunlardan bir tanesi faizsiz olurken diğeri ise düşük faizlidir.

Haberin Devamı

2 şekilde başvuru yapmak mümkündür.

· İşletme sermayesi vadesi en fazla 5 sene olanlar

· Taşıt edindirme kredisi vadesi en uzun 7 sene

· İş yeri edindirme kredi vadeleri ise maksimum 10 seneye kadardır.

Eğer vade süresi 1 yıla kadar ise %4 aylık 4/12:0,33

Vade 1 seneden uzun ise yıllık %5 aylık 5/12:0,41 faiz alınmaktadır.

· Vergi levhası olan esnaf olması

· Başvuru tarihlerinde başvuru yapmaları

· Başvuru yapacak olan esnafın Halkbank ile çalışması gerekiyor yani bakkal, manav, kasap vb. her ne iş yapıyorsa yapsın evraklarını hazırlayıp kredi için başvurusu sonucunda kabul edilmesi dahilinde Müşterinin bütün bankacılık işlemlerini Halkbank üzerinden yapmak üzere Halkbank Kobi bankacılığına katılması ilk şart olarak sıralanmaktadır.

· Esnafın kendisine uygun olan kredi paketlerinden yalnızca 1 tanesine başvurabilirler

ESNAF DESTEK PAKETİ HALKBANK ÖDEME PLANI NASILDIR?

Haberin Devamı

Vade süresi 1 yıla kadar ise %4 aylık 4/12:0,33, Vade 1 seneden uzun ise yıllık %5 aylık 5/12:0,41 faiz alınmaktadır.

Halkbank Esnaf Kredisinde işletme kredisinin limiti 25.000 lira olup vadesi 36 ay olarak belirlenmiş ve 6 aya kadar da ödemesiz olan bir dönem uygulanacaktır.

HALKBANK ESNAF KREDİSİ BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Halkbank esnaf kredi başvuru formunun ardından kredi için başvuru yapan kişi için gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra Müşteri İlişkileri Yöneticisi kredi talebinizle ilgili olarak sizinle iletişime geçeceklerdir.