Gazete Vatan Logo

Eski Ergenekon hakiminden şok itiraf!

'İddianameyi tam okumadan kabul ettik'

Eski Ergenekon hakiminden şok itiraf!

Eski Ergenekon hakimi Köksal Şengün, Ergenekon iddianamesini tam okumadan kabul ettiklerini söyledi ve “Ergenekon diye bir örgüt yok” dedi.

Birçok karara şerh koymasıyla gündeme gelen Köksal Şengün, Ergenekon davasında 3 yıl görev yaptıktan sonra Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) kararıyla Temmuz 2011’de Bolu hâkimliğine atanmıştı. Şengün, “gözdağı” olarak nitelendirdiği tayinden bir süre sonra kanser olduğunu öğrendi. Davayla ilgili uzun süre konuşmayan Şengün, sessizliğini dün T24’ten Hazal Özvarış’a konuşarak bozdu ve şok itiraflarda bulundu:

‘Dijital deliller incelenmedi’

“CD’lerin incelemesi yapılmadı. Ben ayrılmak zorunda kaldığımda savunmalar devam ediyordu, benden sonraki gelişmeleri bilmemekle beraber söylüyorum bunları. Ancak şimdiki gelişmeler de gösteriyor ki, bu deliller irdelenmemiş.”


‘’Gül tanıklık yapmalıydı’

“Erdoğan’ın Başbakanlık Müsteşarlığı’nı da yapan, ‘Cuntalardan haberdardık’ diyen Ömer Dinçer veya Nokta’nın ‘Darbe Günlükleri’ yayınının ardından 2004’teki girişimlerden haberdar olduğunu söyleyen Abdullah Gül tanık olarak dinlenmeliydi.”


‘Sakık’ın ifadeleri sakat’

“Ancak mahkeme sürecinde tanık yerine, hep gizli tanık dinledik. Gizli tanık dediğiniz kişilerin tamamına yakını gayri kanuni, yani suç işlemiş insanlar. Bunların anlatımlarının ne dereceye kadar doğru olduğu irdelenmedi. Başta Şemdin Sakık olmak üzere gizli tanıkların ifadelerini sakat buluyorum.”


‘Ergenekon’da örgüt yok’

“Düşünün, benim baktığım davada içeri alınan insanların hiçbiri birbirini tanımaz. Nerededir bu örgüt? Öyle insanlar var ki birbirlerine kurşun atarlar. Ben bu kadar örgüt davasına baktım, bu şekilde oluşmuş bir örgüt görmedim. Yok yani, yok.”


‘Günde 500 sayfa okunur mu?’

“Bir iddianame mahkemeye tebliğ edildikten sonra 15 gün incelenir. 2 bin 500 sayfa iddianame artı 500 klasör belge! İddianameyi okuduk ama belirli bir süre, belirli bir yere kadar okuduk. Günde 500 sayfa okuyabilir misiniz? Kabul etmek durumunda kaldık. Çünkü yeterince incelememiştik.”

‘Akıllı telefon bomba gibi’

“CD, e-mail gibi dijital nitelikli deliller konusunda çok fazla bilgi sahibi değilim. Ancak öğrendiğim kadarıyla, bir bilgisayarınız veyahut akıllı telefonunuz varsa bombanın üzerinde oturuyorsunuz demektir. Yani bunlara herkes el atabilir, sizden habersiz bazı şeyler yüklenebilir, istenilen tarih atılabilir...”

‘TÜBİTAK bir yığın yanlış yaptı’

“TÜBİTAK’ın yaptığı bir yığın yanlış var, başlangıçta yanlış raporlar verdi, şimdi düzeltiyor. O uzman bilgisayar mühendisiyse, doğru dürüst bakacak ve o işaretin nereden geldiğini bulacak. Bilemiyorsa da ‘Bilemiyorum’ demeli.”

‘Öz emniyetle haşır neşirdi’

“Savcı Öz’le hiçbir konuda konuşmadım. Bakanla ilgili olay çıktığında şikâyet ettim. Telefonumu dinletti. Ama işlem yapılmadı o başka. Öz’ün savcılığını beğenmiyorum. Emniyetle bu kadar haşır neşir olan bir savcıyı şüpheyle karşılarım.”

Haberin Devamı