Gazete Vatan Logo

Erdoğan-Putin görüşmesinde uyukladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in geçen Pazartesi İstanbul buluşmasının ardından düzenlediği ortak basın toplantısında Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'un uyukladığı ortaya çıktı.

Erdoğan-Putin görüşmesinde uyukladı!

The Mirror gazetesinin haberine göre; Peskov uykuyla olan mücadelesini kaybettiği esnada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinden bahsediyordu.

İngiltere’nin en çok satan gazetelerinden biri olan The Mirror haberinde, “Erdoğan’ın yumuşak ve yatıştırıcı sesinin Peskov’a ninni gibi geldiğini” yazdı.Görüntülere Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Peskov’un uyuduğunu fark ettiği fakat onu uyandırmadığı da yansıyor.

Türkolog olan Peskov’un uyuklaması, Beyaz Rusya ve Ukrayna medyalarına konu olurken, gazeteler habere birinci sayfalarından yer verdi.Peskov’un Türkiye ile bağlantısında Türk medyasında çok bahsedildi. Putin’in sağ kolu olarak değerlendirilen Peskov, Sovyetler Birliği’nin son dönemlerinde Ankara’daki efsane SSCB Büyükelçisi Albert Çernişev’in tercümanlığını da yaptı ve onunla birlikte karış karış Türkiye’yi gezdi.

Daha sonra 1994 yılında ise Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden 2’nci Katip olarak görev yaptı. Hatta Peskov’un Türk dostu kızı Liza Peskova da Ankara’da dünyaya geldi. Peskova’nın geçenlerde yaptığı Türkiye tatili de gazetelerin sayfalarını süslemişti.

Haberin Devamı