Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Kendi kurguladıkları ses kaydını servis ettiler

Dün akşam internete düşen Başbakan Erdoğan'ın oğlu ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmesi kaydı gündeme damgasını vurdu. Konu ile ilgili ilk açıklama Başbakanlık'tan geldi ve bu ses kayıtlarının ahlaksızca bir montaj ürünü ve tümüyle gerçek dışı olduğu belirtildi.

Başbakan ise konu ilgili açıklamayı grup toplantısında yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

*Yarın yani 26 Şubat’ta Hocalı katliamının üzerinden 22 yıl geçmiş olacak. Ermenistan kuvvetleri Karabağ’da maalesef insanlık dışı katliamlara imza attılar. En trajik olanı Hocalı’da yaşandı. 106’sı kadın 83’ü çocuk 613 kişi şehit edildi. Katliamda hayatını kaybedenler Azerbaycan’ın evlatları olduğu kadar bizim de evlatlarımızdır. Bu büyük acıyı bizler de yüreklerde yaşıyor, Hocalı’da katledilen şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

*28 Şubat her zaman zulümle, ekonomiye vurduğu darbeyle krizin zemini oluşturan bir müdahale olarak hatırlanacaktır.

*28 Şubat medyasına işveren grupları şimdi de darbe girişimlerine destek veriyor.

*Her bir müdahalede milletin elinden yetkisini aldılar, yönetime el koydular.

*Türkiye'yi yönetme iradesini hiç kimseyle asla paylaşmadık, paylaşmayız.

*17 Aralık komplosu millet iradesini gasp etme komplosudur.

* Var olduğumuz sürede milletin iktidarını

"SES KAYDI SERVİS ETTİLER..."

*Dün akşam saatlerinde kendi kurguladıkları, dublajını da kendi yaptıkları piyesi servis ettiler. Ben haftalardır bir çağrıda bulunuyorum. Eteğinizde ne varsa dökün diyorum. Elinizde ne varsa çıkarın diyorum. bunlar gidiyor alçakça hayasızca montaj yapıp bunu servis ediyorlar. Yahu uydurun da uydurmanın da bir ahlakı edebi var. bu kadarı da olmaz.

*Şimdi biz de bunların kurguladıklarının aynısını aynı teknolojiyle farklı şekilde size izleteceğiz. Teknolojinin nereye geldiğini size göstereceğiz.

"ÇİRKİN BİR SALDIRI"

*Yapılan Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ına yapılan çirkin bir saldırıdır, Recep Tayyip Erdoğan'a değil, Ak Parti Genel Başkanına da değil, Başbakan'a... Bunun kimsenin yanına bırakmayacağız.

"BUNLARIN HEPSİ ŞANTAJ DOSYALARIDIR"

*Dün gazetelerde gördünüz bugün de devam ediyor. 7 bine aşkın sadece kendileri hariç, kendi kesimleri hariç, bütün insanları nasıl dinlediklerini gördünüz. Bunların hepsi şantaj dosyalarıdır. Vakti saati geldiğinde bu şantajlar hemen o insanların karşısına çıkarılsın diye. Şimdi CHP çok büyük bir ihtimalle, bugün bu montaj üzerinden dedikodu siyaseti yapacak, kendi grup toplantısında izletecek.

"AVUÇLARINI YALARLAR"

*Dün akşam CHP ve MHP yönetimleri olağanüstü toplantı yapmışlar. Niye? Montaj var ya, oradan bir rant nema elde edebilir miyiz? Sandıktan çıkamıyoruz, darbe de olmuyor. Bari bu okyanus ötesinden atılan yemle durumu idare edebilir miyiz? Aç tavuk rüyasında görür biliyorsunuz. Bunlar şimdi kendilerini darı ambarında görüyorlar. Avuçlarını yalarlar avuçlarını.

*Cevabını veremeyeceğimiz hiçbir iddia yoktur.

*İstedikleri montajı üretsinler, son sözü millet söyleyecek. Bu saldırı girişiminde kim yer aldıysa rezil olmuştur. Bu saldırı hesapsız kalmayacak. Önce millet, sonra yargı, bu girişimin hesabını soracak.

"ROBOTLARLA VURACAKLARDI"

Kendilerince kusursuz bir senaryo hazırlamışlardı. Vaiz lobisi emniyet ve yargıyla vuracaklardı. Medya lobisi manşetlerle televizyonlarla vuracaktı. Sosyal medya lobisi robotlarla vuracaklardı. Onlar da artırın tweetleri diyeceklerdi. Faiz lobisi ekonomi kötüye gidiyor yaygarası koparacaktı.

"BİNLERCE DİNLEME KLASÖRÜ..."

*Dün iki gazetede tarihimizin en büyük dinleme skandalı deşifre edildi. Her görüşten her fikirden her partiden 2287 kişiyi dinlemişler. Bu sadece bir dosyaya ait. Binlerce dinleme klasörünün olduğu tahmin ediliyor, bakanlarımızı, danışmanlarımızı, herkesin ailesini, parti genel merkezlerini, gazeteleri, yazarları, yıllarca dinlemişler, üç yıl asgari. Birbiriyle hiçbir alakası olmayan, sözde terör örgütü altına koyup özel hayatları takip etmişler. Bunların çoğu hukuksuz, yeri yok.

"DEVLETİN KRİPTOLU TELEFONLARINI BİLE DİNLİYORLAR"

* Biz niye internet yasasını getirdik? Niye MİT’lei lgili düzenlemeyi getirdik? İşte bunun için getirdik. İşte en son TÜBİTAK olayı aynen bu durumda. TÜBİTAK’ta yeni bir yapılanmaya bakanımız gidiyor. Çok enteresan devletin kriptolu telefonlarını bile oradan dinliyorlar, bu kadar bunlar alçak.

"CHP, MHP İKİ CÜMLE BİLE KURAMADI"

*Şimdi dün, gün boyunca darbe medyasından çıt çıkmadı. Çıktı mı? 17 aralık darbesinin figüranı olan gazetecilerden gazetelerden çıt çıkmadı. CHP ve MHP ciddi bir iki cümle bile kuramadı. Bu dinlemeleri yapanlara paralel örgüte neden bir çift söz söyleyemiyorlar? Üç maymun oyununu daha ne kadar sürdürecekler. Bakın dün bazı gazetelerin internet sayfalarında, tarihin en büyük dinleme skandalıyla ilgili bir tek satır haber yer almadı. Ama bu paralel yapının el başı bir açıklama yaptı.

"SAYIN BAYKAL SANA DA SESLENİYORUM"

*Buradan ben bu yargıya sesleniyorum. Bu suç itirafını nasıl duymazdan geleceksiniz? Bu röntgenciliğin daha ne kadar görmezden geleceksiniz? CHP’ye de sesleniyorum. Senin genel başkanıyla ilgili bu ahlaki görüntüleri verenler de bunlar. Daha ne kadar bekleyeceksiniz? Sayın Baykal sana da sesleniyorum. Hala sen daha neyi bekleyeceksin? Aynı şeyi MHP’ye de söylüyorum, sizin de o çıkan yayınlar işte onlar da yine aynen bu yapının görüntüleridir.

Haberin Devamı