Gazete Vatan Logo

En güvenli yılbaşı!

Yılbaşı gecesi olası terör eylemi tehdidine karşı tüm yurtta olağanüstü önlemler alındı. Türkiye genelinde yapılan huzur operasyonlarında 590.980 kişi kimlik kontrolünden geçirildi, 165 bin araç arandı

En güvenli yılbaşı!

Geçen yılki kanlı Reina saldırısı, alınan bazı istihbaratlar ve yapılan operasyonlarda ele geçirilen keşif fotoğrafları bu yılbaşı için çok sıkı güvenlik önlemlerinin uygulanmasına neden oldu. Özellikle Avrupa’da yaptığı kamyonlu saldırılarla ortalığı kana bulayan DEAŞ’ın yine aynı taktiği uygulamaması için İstanbul’da eğlence merkezlerinin yoğunlaştığı 7 ilçede ağır tonajlı araçların trafiğe çıkışı yasaklandı. 4 ilçe de trafiğe tamamen kapandı.

81 ilde eş zamanlı

Güvenlik güçleri son bir haftadır çok yoğun kontrollere de imza attı. Bugüne kadarki en yüksek personel katılımıyla yurt genelinde ‘Türkiye Güven Huzur Uygulamaları-9’ gerçekleştirildi. 81 il genelinde eş zamanlı yapılan uygulamalar Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Sahil Güvenlik Komutan Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları ve birçok birim amiri tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyon Merkezinden canlı olarak takip edildi.

Haberin Devamı

236 kişiye gözaltı

Uygulamaya asayiş, terör, çevik kuvvet, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, trafik, narkotik, deniz ve havacılık şubelerinden toplam; 14 bin 584 ekip, 305 dedektör köpek, 33 hava aracı, 70 deniz aracı, 80 bin 757 personel katıldı. Uygulama sonucunda; 590 bin 980 kişi kontrol edildi. 1187 aranan şahıs yakalandı, 236 kişi gözaltına alınırken 21 bin 335 şahıs hakkında ise adli-idari işlem uygulandı. 165 bin 143 araç kontrol edilerek 117 aranan araç yakalandı, 10 bin 101 araca cezai işlem uygulandı ve 1266 araç ise trafikten men edildi.

59 tabanca, 54 av tüfeği

59 adet tabanca, 54 adet av tüfeği, 1058 adet mermi, 33 adet kesici delici alet, 42 adet kurusıkı tabanca, 67 gr eroin, 4kg 691,70 gr esrar, 11,50 gr sentetik kannabinoid, 5 kök kenevir bitkisi, 6 adet captagon, 15.746 paket kaçak sigara, 1.263 lt kaçak içki, 8 adet kaçak telefon ve 4 adet tarihi eser ele geçirildi. Yılbaşı gecesi de Türkiye genelinde, 81 vilayette 275 bin polis ve 80.565 jandarma 24 saat görev başında olacak.

Haberin Devamı

Onlar da iş başında

Bu sene ilk kez İstanbul sokaklarında kangal ve akbaşlar dolaşacak. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından başlatılan ‘Asayiş devriye köpeği olarak Kangal ve Akbaş yetiştirme projesi’ kapsamında yetiştirilen 12 kangal ve 10 akbaş cinsi köpek görev yapacak.
Hepsi polis!
İstanbul’da yılbaşı gecesi 37 bin polis görevli olacak. Polisler; simitçi, çöpçü, ayakkabı boyacısı kılığında da sokaklarda olacak.
Uludağ’da takbul ve drone önlemi
Yılbaşı nedeniyle dolup taşan Türkiye’nin kayak merkezi Uludağ’da, Bursa İl jandarma Komutanlığı tarafından alınan önlemler artırıldı. Oteller bölgesi ve Sarıalan’ı, günün 24 saati gece görüşlü dronelarla kontrol altında tutulurken, Milli Parklardan giriş yapan araçlar ve tatilciler, Takbul adı verilen ve anında sorgulayan özel gözlüklerle inceleniyor. Araçlarda yapılan aramalarda bomba ve uyuşturucu eğitimi alan köpekler de bulunduruluyor.
Müşteri gibi...
Uludağ’da kar motoru ile devriye gezen ekip sayısı artırılırken, kalabalığın yoğun olduğu yerlerde sivil jandarmalar da görev yapacak. Eğlence yerlerindeki şüpheli kişiler müşteri gibi buraya gelecek kadın ve erkek jandarmalar tarafından takip edilecek. JAK ekipleri, bu yıl envantere giren 8x8 arazi aracının yanı sıra UTV ve 4x4 arazi araçlarının da dahil olduğu 18 arama kurtarma aracıyla görev yapacak.

Haberin Devamı