Gazete Vatan Logo

Emlak vergisi 2020 ödeme tarihleri belli oldu! Emlak vergisi belediyeye mi ödenir, nasıl yapılır? Kimler emlak vergisinden muaf?

Emlak vergisinin ilk taksiti başladı. Emlak vergisi 2020 ödeme, hesaplama ve sorgulama başlıkları emlak borcu olan ya da emlak borcu olup olmadığını merak eden kişiler tarafından araştırılıyor. Emlak vergisinin ilk taksitinin mayıs ayında ödenmesi gerekiyor. Her yıl eşit 2 taksit şeklinde ödenen emlak vergisinin ödenmemesi durumunda ise her ay için yüzde 1.6 faiz işleniyor. Emlak vergisi ile ilgili detaylar….

Emlak vergisi 2020 ödeme tarihleri belli oldu! Emlak vergisi belediyeye mi ödenir, nasıl yapılır? Kimler emlak vergisinden muaf?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2020 ödeme tarihleri ne zaman? soruları da araştırılmaya başlandı. Geliri olmadığını beyan edenler, sadece sosyal güvenlik kurumlarından aylık alanlar, gaziler, engelliler, şehit dul ve yetimlerin brüt 200 metrekareyi geçmemek şartıyla sahip oldukları evler için herhangi bir emlak vergisi ödemesi yapmayacaklar dışında kalanlar her yıl 2 taksit şeklinde emlak vergisi ödüyor. Emlak vergisinin birinci taksiti mayıs ayında ödenecek. İşte emlak vergisi sorgulama ve emlak vergisi ödeme detayları…

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN 2020?

İki taksitte ödenen emlak vergisinin birinci taktisi mayıs ayında ödenecek. İkinci taksit ödemeleri ise kasım ayında yapılacak. Belirlenen süreç içerisinde ödeme yapılmazsa her ay yüzde 1.6 oranında bir gecikme zammının uygulanıyor.

EMLAK VERGİSİ 2020 SORGULAMA

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebilir.

Haberin Devamı

EMLAK VERGİSİ 2020 ÖDEME

Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir.

EMLAK VERGİSİ SORGULAMA VE ÖDEME EKRANI

Bunların dışında artık internetten ödeme yapmak da mümkündür. E-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak emlak vergisi ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emlak vergisi ödemesini e-Devlet üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu) linkine tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Bazı bankalar üzerinden de emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor. Anlaşmalı olan bankaların internet şubelerinden işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı