Gazete Vatan Logo

Emine Hanım neden gelmedi?

Köşk’te verilen ilk “eşli” resepsiyonda Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan'ı ağırlayamadı

RESEPSİYONDAN KARELER

‘Ayşe 1974’te kaldı bu kez Fatma olsun’

Köşk’te tarihi bir akşam...

Şıklığın sırrı çözüldü: Körüklü türban!

Cumhurbaşkanı Gül’ün Cumhuriyet’in 84. kuruluş yıldönümü nedeniyle dün Çankaya Köşkü’nde verdiği ikinci resepsiyon ilklere sahne oldu. Resepsiyon ilk kez “eşli” verildi. Yine ilk kez Cumhurbaşkanı’nın eşi Hayrünnisa Gül, Çankaya Köşkü’nde verilen bir resepsiyonda evsahipliği yaptı. Resepsiyona 33 türbanlı konuk da katıldı.
Çankaya Köşkü’nde saat 19.00’da başlayan ikinci Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna sivil toplum kuruluşları, iş, sanat, medyaya yönelik olmasına rağmen TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Erdoğan ile çok sayıda bakan ve milletvekili de katıldı. Yaklaşık 2 saat süren resepsiyonda davetlileri Cumhurbaşkanı Gül ve son derece heyecanlı olmasına rağmen yüzünden gülümsemesi hiç eksik olmayan Hayrünnisa Hanım karşıladı. Başbakan Erdoğan “eşli” davete beraberinde eşi Emine Hanım olmadan katıldı. Hayrünnisa Gül, Başbakan Erdoğan’ı karşılarken “Emine Hanım neredeler?” diye sordu. Erdoğan da gülümseyerek yanıt verdi ancak bu yanıtın ne olduğu duyulamadı. Erdoğan ve Hayrünnisa Hanım’ın tokalaşmaması da dikkat çekti.

Eşli ve eşsiz bakanlar

Davete eşsiz gelen bir diğer isim de Enerji Bakanı Hilmi Güler oldu. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ilk kez bir resmi davette türbanlı eşiyle birlikte yer aldı. Siyah bir döpiyes giyen Gülten Çiçek’in bone taktığı görüldü. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ı eşi Zeynep Babacan da resepsiyonun türbanlı konukları arasındaydı. Devlet bakanları Mehmet Aydın, Kürşad Tüzmen, Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay türbansız eşleriyle geldi. Çok sayıda AKP’li milletvekili de davete türbanlı eşleriyle katıldı. Bazı türbanlı milletvekili eşlerinin Cumhurbaşkanı Gül ile tokalaşmamaları dikkat çekti.

33 türbanlı davetlinin bulunduğu resepsiyonda, salona ilk giren türbanlı Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu’nun eşi oldu. Milletvekillerinden Ahmet Karapaşaoğlu ve Recap Garip ile işadamlarından Mustafa Baydok ve Abdulkadir Konukoğlu’nun eşlerinin de türbanlı olması dikkat çekti.

Sanatçılar ilgi göstermedi

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda “Enerji Operasyonu”nda ifade veren işadamı Nihat Özdemir de katıldı. Davetliler arasında bulunan devlet sanatçılarının gelmemesi ise dikkat çekti. Neşet Ertaş, Mustafa Erdoğan ve eşi Gülben Ergen, Muazzez Ersoy, Özdemir Erdoğan, Tekin Akmansoy, Kıraç, Zara, Yavuz Bingöl, yönetmenler Osman Sınav ile Ezel Akay davete katılan isimler oldu. Sezen Aksu, Hülya Avşar, Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Ediz Hun, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Kayahan, Nilüfer ve Kadir İnanır’ın yanısıra Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk ile Yaşar Kemal davet edilmelerine rağmen resepsiyona katılmadılar.

İçki servisi yapıldı

Resepsiyonda davetlilere, Cumhurbaşkanlığı forslu bardakta alkollü ve alkolsüz içecek servisi yapıldı. Bakanlar, milletvekilleri başta olmak üzere davetlilerin büyük bölümünün meyve suyunu tercih ettiği resepsiyonda, bazı davetliler ise viski içti.

33 TÜRBANLI KÖŞK’E ÇIKTI
Cumhurbaşkanı Gül’ün “eşli” davetine katılanlardan 33’ü türbanlıydı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan da resepsiyona türbanlı eşleriyle birlikte katıldı.



DURACAĞI YERİ YAVER GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Hanım, Çankaya Köşkü’nde ilk kez bir resepsiyona katıldı. Hayrünnisa Gül’e durması gereken yer konusunda Cumhurbaşkanlığı Yaveri Kıdemli Albay Metin Özbek ile Cumhurbaşkanı Gül yardımcı oldu.



SATEN TÜRBANI DİKKAT ÇEKTİ
Hayrünnisa Gül, siyah etek-ceket, beyaz blüz, beyaz saten türbanıyla dikkat çekti. Kısa ceketi taşlarla süslü tokayla tutturan Gül’ün, aksesuar olarak pırlanta yüzük taktığı görüldü. En şık davetlilerinden biri de Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın eşi Zeynep Babacan’dı.





TERİM’E UYARI

Resepsiyona Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’le birlikte Milli Takım oyuncuları da katıldı. Terim ve futbolcular Gül’le fotoğraf çektirmek isteyince Yaver tarafından “Bekleyenler var” diye uyarıldı. Aralarında Çiğdem Can’ın da bulunduğu Bayan Voleybol Milli Takımı oyuncuları da resepsiyonun konukları arasındaydı.



‘EMİNE HANIM NEREDE?’ DİYE SORDU

Hayrünnisa Gül, resepsiyona yalnız gelen Başbakan Erdoğan’a “Emine Hanım nerede” diye sordu. Erdoğan gülümseyerek yanıt verdi ancak yanıt duyulamadı. Erdoğan, basın mensuplarının da eşinin neden gelmediğinin sorması üzerine “Sizi yormak istemiyoruz, onun için” diye espri yaptı.

Haberin Devamı