Gazete Vatan Logo

Emeklilik Hesaplama İşlemlerini Online Olarak Yapabilirsiniz

Emeklilik hesaplama işlemlerini SGK’nın online hizmet sayfası olan ne zaman emekli olurum uygulamasından gerçekleştirebilirsiniz. Emeklilik hesaplama detayları haberimizde.

Emeklilik Hesaplama İşlemlerini Online Olarak Yapabilirsiniz

Emekli olmak isteyen vatandaşların SGK tarafından düzenlenmiş olan emeklilik kriterlerini sağlaması gerekmektedir. Bu konuda vatandaşların ne zaman emekli olurum sorgulama yapması yeterli olacaktır. Emeklilik hesaplama sayesinde gün sayısı gibi konularda bilgi alınarak hangi konularda eksik olduğu öğrenilebilmekte ve buna göre çalışmaya devam edilebilmektedir. Özellikle prim konusunda eksiği olan kişilerin çalışarak eksik primlerini tamamlanması gerekmektedir. Emeklilik sorgulama işlemleri için ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sorgulama yapılması gerekmektedir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SGK HİZMET SORGULAMA

SSK GÜN SAYISI SORGULAMA

Emeklilik gün sayısı sorgulama işlemleri için SGK tarafından oluşturulmuş olan ne zaman emekli olurum sorgulama uygulamasından yararlanılmalıdır. İlgili uygulamada yer alan formun doldurulması ile birlikte tüm emeklilik hesaplama işlemleri yapılmış olacaktır. Tarih olarak, prim olarak gibi detaylı konularda emeklilik sorgulama yapılabilmektedir. Emeklilikhesaplama sonucunda sigortalı olan vatandaşların hangi tarihte emekli olabileceği, eksik primlerinin ne kadar olduğu, hizmet yılları gibi tüm detaylar yayınlanmaktadır.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda da emeklilik ile ilgili tüm merak edilen soruların yanıtları bulunabilmektedir. Hizmetlerden tüm sigortalı olan vatandaşların yararlanması mümkündür ve tamamen ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulmuşdurumdadır. Bu açıdan emeklilik hesaplama işlemleri gerektiği zamanlarda online olarak bilgisayarlar aracılığı ile emeklilik sorgulama yapılabilmektedir.

Emekli Maaş Sorgulama

Emekli maaşı sorgulama işlemlerinde emekli olmayan vatandaşların işlem yapabilmesi mümkündür. Emekli olan kişiler için herhangi bir şekilde emekli maaşı sorgulama yapılamadığı gibi emekli olan vatandaşlar sadece maaş dökümü alabilmektedir. Bu açıdan vatandaşların çalışan ya da emekli olma durumlarına göre hizmetlerden yararlanmaları mümkün olmaktadır. Emekli maaşı sorgulama işlemlerinin yapılması için sistem tarafından belirlenmiş olan aylık hesap sayfasına giriş yapılması ve sayfa üzerinden işlem yapılması gerekmektedir. Sayfada yer alan formun doldurulmasının ardından gerekil emekli maaşı sorgulama işlemleri yapılmış olacak ve emekli maaşı sorgulama sonucu üzerinden kişilerin ne kadar maaş alacağını öğrenmesi mümkün olacaktır.

Haberin Devamı