Gazete Vatan Logo

Emekli Maaşı Dökümü Ve Emekli Aylığı Sorgulama

Emekli maaşı dökümü nasıl alınır? Emekli maaşı dökümü almak ve emekli maaşı dökümü üzerinden maaş incelemesi yapmak için haberdeki adımları takip edebilirsiniz.

SGK üzerinden emekli olan kişilere bağlanan maaşlar hakkında onlineolarak bilgi alınması mümkündür. Alınan emekli maaşları hakkında yapacağınız emekli maaşı dökümü sayesinde, ne kadar maaş aldığınızı ve hangi ayda ne kadar maaş aldığınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı dökümü işlemleriniz için e devlet kapısı üzerinden bilgi alabilirsiniz. SGK tarafından e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmet sayesinde emekli maaşınız ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı dökümü olarak ne kadar maaş aldığınızdan maaşınız üzerindeki kesinti ve diğer ödemeler ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

SSK MAAŞ SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM

Emekli maaşı dökümü almak için kişilerin emekli olması gerekmektedir. Eğer emekli değilseniz, emekli maaşı dökümü alabilmeniz mümkün olmayacaktır. Emekli olan kişilerin yapacağı emekli maaşı dökümü ücretsiz olarak sunulduğu için tüm emeklilerin istediği zaman döküm alarak inceleme yapabilmesi mümkün olacaktır. Sizler için hazırlanan ve sunulan hizmetler, ihtiyaç duyduğunuz bilgileri size sunacaktır.

Haberin Devamı

Özellikle maaşı üzerinden kesinti yapılan ve nekadar kesinti yapıldığını öğrenmek isteyenlerin belirtilen adımları takip etmesi yeterlidir. E devlet kapısı üyelik ile giriş yapılan bir sistem olduğu için hizmetlere erişim sağlamanız için e devlet kapısı girişini yapmanız gerekmektedir. Ardından sadece maaş ile ilgili değil, sigorta ve diğer emeklilik durumunuz hakkında da bilgi alabilir ve işlem yapabilirsiniz.

Emekli Maaşı Alma

Emekli olma hakkında sahip olan kişilerin ilk olarak emeklilik işlemlerini başlatması gerekir. Emeklilik işlemlerinin sonuçlanmasını ardından kişilere emeklilik maaşı bağlanmaktadır. Bu bakımdan emekli maaşı almak isteyenlerin belirtilen adımları takip etmesi gerekmektedir. Alacağınız emekli maaşları ilk olarak PTT üzerinden verilmektedir. PTT üzerinden almak istemeyen vatandaşlar banka değişikliği yapabilmektedir. Bu tür durumlarda emekli maaşı dökümü almak için banka üzerinden aldığınız maaş için banka hizmetleri üzerinden yardım alabilirsiniz. Böylece emekli maaşı dökümü gibi işlemleri kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı