Gazete Vatan Logo

Emekli generale 'hain' cezası

Öldükten sonra Dink’e hakaret etti, tazminat cezası aldı

Hrant Dink öldürüldükten sonra katıldığı bir şehit cenazesinde Dink’ten “hain” diye söz eden dönemin Giresun Jandarma Bölge Komutanı emekli Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman, Dink Ailesi’ne 2 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu. Dink Ailesi’nin avukatı Deniz Tuna, VATAN’a yaptığı açıklamada, davayı önce 1 TL sembolik tazminat üzerinden açmayı düşündüklerini ancak bu durumda davanın sulh hukuk mahkemesinde görüleceği için bundan vazgeçerek asliye hukuklarda görülmesi için gereken alt sınır olan 6 bin TL üzerinden açtıklarını söyledi.

Tuna, Tuğgeneral rütbesiyle konuşan bir askerin sözlerinin mahkum edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Dink cinayetinin ardından Karaduman, 9 Nisan 2007’de bir şehit cenazesinde yaptığı konuşmada “Bugün ABD Senatosu, Fransız Meclisi, İngiliz Lordlar Kamarası, Brüksel AB Parlamentosu, Ermenistan seni katledenleri kınamadı. Onlar, ancak hainler öldüğü zaman kınar, seslerini yükseltirler. Kutsal kanlarıyla sulayarak, yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bize emanet eden ölümsüz kahramanlar; ben burada sizin adınıza tüm hainleri ve destekleyicileri kınıyorum” demişti.

Nesin Vakfı’na bağışlayacak

Dink Ailesi’nin ödenecek tazminatı bir süre önce yaşanan sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren Nesin Vakfı’na bağışlayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı