Gazete Vatan Logo

Elinde cüppeyle avukat girişinde!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün bir yazılı açıklama yaparak Savcı Kiraz’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma hakkında bilgi verdi. Başsavcı Hadi Salih oğlu imzalı açıklamayla birlikte saldırganların görüntüleri de verildi. İşte açıklamadan çarpıcı satır başları:

- SAVCIMIZI POLİSLER ÖLDÜRMEDİ: Gerek yazılı gerek görsel ve sosyal medyada çıkan bazı haberlerde Cumhuriyet savcımızın polislerce öldürüldüğü, teröristlerin içeriye bombalarla girdikleri, içeride bomba patlattıkları, otopsi yapılmadığı ve buna benzer eksik maksatlı yanlı yayınlar yapılmakta olduğu müşaade edilmiştir. Konuyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında ilk incelemelere göre,

- KOORDİNELİ HAREKET: Olayın başından sonuna kadar Cumhuriyet Başsavcılığı ile emniyet birimleri koordineli ve birlikte hareket etmişlerdir. Öncelikle herhangi bir silah kullanılmaksızın kimseye zarar gelmeksizin rehin alma eyleminin sonlandırılması amaçlanmıştır.

- TANRIKULU TELEFONU AÇMADI: Bu bağlamda İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal avukat Şükriye Erden ve özellikle Sami Elvan’ın özellikle teröristlerle iletişimleri sağlanmış uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır. Teröristlerin görüşmek istedikleri Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istenildiğinde telefonlara da çıkmamıştır.

Haberin Devamı

- GÖRÜŞMELER SÜRÜRKEN: Görüşme devam etmekte iken Cumhuriyet Savcımızın odasından peş peşe silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimizi yasal müdahalede bulunmuşlardır. Bu esnada teröristler de güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir. Çatışma bittiğinde Cumhuriyet Savcımız ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, hayata döndürülemeyerek şehit olmuştur. İki terörist ise suçta kullandıkları 7.65 çapında ve Fransız model tabanca ve bu silaha ait çok sayıda boş kovan ve dolu mermiyle etkisiz hale getirilmişlerdir.

Başına bitişik atış

Şehit Cumhuriyet savcımızın 1.1.2015 saat 01.30’da Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisi sonucu elde edilen bilgilere göre Cumhuriyet savcımızın başına bitişik atış olacak şekilde silahla ateş edildiği, ateş edilen silahın ise teröristlerin kullandığı 7.65 çaplı silah olduğu saptanmıştır.

Haberin Devamı

- ÇANTADA BOMBA YOKTU: Teröristlerin yanlarındaki çantada bomba olabileceği fünyeyle kontrollü patlatıldığı çantada bomba bulunmadığı, teröristlerden bir tanesinin elinde sahte olduğu düşünülen avukat kimliğiyle ve avukat cüppesiyle içeriye üst araması yapılmadan girdiği kamera kayıtları tarafından tespit edilmiştir.