Gazete Vatan Logo

Efes tatbikatı nedir, Efes tatbikatı 2022 hangi ülkeler katıldı? Efes 2022 tatbikatı nerede, ne zaman bitecek?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük planlı tatbikatlarından EFES-2022'de yerli ve milli imkanlarla üretilen Türk savunma sanayi sistemleri sergileniyor. Peki, Efes tatbikatı nedir, Efes tatbikatı 2022 hangi ülkeler katıldı? Efes 2022 tatbikatı nerede, ne zaman bitecek?

Efes tatbikatı nedir, Efes tatbikatı 2022 hangi ülkeler katıldı? Efes 2022 tatbikatı nerede, ne zaman bitecek?

EFES-2022 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı, 13'ü bilfiil katılımla 37 dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla sürüyor.

Efes tatbikatı nedir?

Tatbikat; SİHA’lardan, helikopterlere, savaş gemilerinden, mühimmatlara, elektronik harp sistemlerinden radar sistemlerine kadar bir çok sistemi geliştiren, üreten ve güvenlik güçlerimizin hizmetine sunan Türk savunma sanayiinin kabiliyetlerinin de katılımcı ülkeler tarafından sahada görülmesine olanak sağlıyor.

İtalyan fırkateyni, Libya Deniz Kuvvetlerine ait hücum botun yanı sıra birçok unsurun görev alacağı tatbikatta ABD Silahlı Kuvvetlerine bağlı Ch-53 helikopterleri, obüsler, zırhlı araçlarla birlikte bir çıkarma gemisi de görev alacak.

Efes 2022 tatbikatı nerede?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük planlı tatbikatlarından EFES-2022'de yerli ve milli imkanlarla üretilen Türk savunma sanayi sistemleri sergileniyor.

Tatbikat alanında, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda oluşturulan sergi bölümünde, 42 firmanın standı yer alıyor. Stantlarda, yerli ve milli savunma sanayi sistemleri sergileniyor.

Haberin Devamı

Tatbikat, SİHA'lardan helikopterlere, savaş gemilerinden mühimmatlara, elektronik harp sistemlerinden radar sistemlerine kadar birçok sistemi geliştiren, üreten ve güvenlik güçlerinin hizmetine sunan Türk savunma sanayisinin kabiliyetlerinin de katılımcı ülkelerce sahada görülmesine olanak sağlıyor.

Efes tatbikatı 2022 hangi ülkeler katıldı?

Tatbikatta 37 ülkeden binden fazla yabancı personel görev yapıyor.

Bölgedeki en büyük birleşik müşterek tatbikat olma özelliğini taşıyan EFES-2022 Tatbikatı'na TSK unsurları ile birlikte 10 binden fazla personel katılıyor.

Efes 2022 tatbikatı ne zaman bitecek?

EFES-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı 20 Mayıs-9 Haziran 2022 tarihleri arasında icra edilecek