Gazete Vatan Logo

E-YDS ne zaman yapılacak? e-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

E-YDS için sınava girecek olan adayların sınav giriş yerleri belli oldu. Adaylar, ÖSYM’nin internet sitesinden aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile girerek sınava girecekleri yerleri görebilirler. E-YDS ne zaman yapılacak? Adayların sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

E-YDS ne zaman yapılacak? e-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

21 Haziran ve 13 Temmuz tarihleri arasında başvuru işlemleri tamamlanan E-YDS sınavı 22 Temmuz’da gerçekleştirilecek. 180 dakika sürecek olan sınav saat 14.30’da başlayacak. Sınava girecek olan adayların en az 1 saat önce sınav giriş binaları önünde hazır olarak beklemesi gerekiyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da 15 dakika kuralı uygulaması var. Sınav başlangıç saati olan 14.30’dan 15 dakika önce sınav giriş binalarına adayların alımı durdurulacak. 14.15’ten sonra gelenler sınava giremeyecekler.

E-YDS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-YDS başvurusu yapan adaylar, 22 Temmuz tarihinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de e-sınav uygulama merkezlerinde sınava girecekler. Sınavda adaylara toplam 80 tane çoktan seçmeli soru sorulacak. Sorular, sözcük bilgisi, dil bilgisi ile çeviri ve okuduğunu anlayabilme sorularından oluşacak. İngilizce sınavlar için kullanılan kaynaklar İngiltere, ABD ve Kanada gibi İngilizce kullanılan ülkelere aittir. Sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait olan dil alışkanlıkları izlenir. Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda da adaylar için herhangi bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilir.

Haberin Devamı

E-YDS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

E-YDS 2017/7 sonuçları sınavın gerçekleştirildiği 22 Temmuz tarihinde ilan edilecek. Adaylar sınavın yapıldığı gün açıklanacak olan sonuçlarına sonuc.osym.gov.tr internet sitesine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak ulaşabilecekler. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adayların adreslerine herhangi bir sınav sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak. ÖSYM tarafından resmi internet sitesi üzerinde yapılacak olan açıklama tebliğ niteliğinde olacaktır.

SINAV İÇİN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Adaylar, E-YDS için uygulanacak olan 15 dakika kuralına dikkat etmelidirler. Saat 14.15’ten sonra sınav binasına adayların girişine izin verilmeyecek. Sınav başlangıç saatinden en az bir saat önce sınav binasına gidilmelidir. Böylece gerekli güvenlik kontrolleri de zamanında tamamlanacaktır.

Haberin Devamı

Sınava giderken adaylar sınav giriş belgelerini, nüfus cüzdanlarını unutmamalıdırlar. Adaylar sınav salonlarında belirlenen yerlerine oturduktan sonra web kamera ile kendi fotoğraflarını çekerler ve sisteme kayıt ederler. T.C kimlik numarası da aday tarafından sisteme girilir. Sınav başlamadan önce ekranda yer alan kullanım kılavuzu dikkatlice okunur. Sonrasında sınav için uygulanacak olan test, adayların bilgisayar ekranlarına gelir.

Sınav başladıktan sonra sınavın ilk 135 dakikası sona ermeden sınav salonunun terk edilmesi yasaktır. Sınav salonunu belirlenen süreler dışında sebebi her ne olursa olsun terk eden adayın sınavı geçersiz olarak sayılır.

Sınavda sorular için beş farklı seçenek sunulur. İşaretlenmiş olan seçenek daha sonra değiştirilebilir. Sınavını bitiren adayın ‘’Sınavı Tamamla’’ butonuna basarak sınavını sonlandırması gereklidir. Bu butona basıldıktan sonra aday, T.C. kimlik numarasını yazar ve onaylar. Sınav sonlandırıldıktan sonra sınav sorularına tekrar ulaşım sağlanamaz. Sınavın sonlandırılması için sürenin tamamen bitmesine gerek yoktur. Sınavını bitiren aday daha önce de sınavını sonlandırabilir. Süre bittikten sonra ise sistem tarafından otomatik olarak sona erdirilir.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından sınav ile ilgili olarak yayınlanmış olan kurallara uyulması gereklidir. Sınav için belirlenen kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılır.