Gazete Vatan Logo

E Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Hangi İşlemler Yapılır?

E okula giriş yetkisi bulunan öğrenci ve veliler sınav sonuçları için de e okul sistemini kullanabilir. İlgili eğitim portalı ile ilgili tüm detaylar haberimizden öğrenebilirsiniz.

E Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Hangi İşlemler Yapılır?

Türkiye’deki eğitim sisteminin yöneticisi durumunda olan Milli Eğitim Bakanlığı eğitimdeki işlemlerin hızlanması ve bilgilere kolay bir şekilde erişilmesi adına çeşitli uygulamalargeliştirmiş ve son olarak e okul adı verilen projeyi kullanıma açmıştır. E okul eğitim ve öğretimdeki tüm güncel durumu ve öğrencilerin bilgilerinin online ortamı aktarılmasını sağlamıştır. Bu açıdan veliler dahi internet üzerinden yapacakları giriş işlemleri ile birlikte öğrencilerin okuldaki durumunu görüntülemesi mümkündür. E okul adı verilen bu proje kısa süre içerisinde yoğun bir ilgi görmüş ve eğitim alanındaki tüm işleri kolaylaştırmıştır. Veliler okula gitmek yerine e okul üzerinden yapacakları işlemler ile birlikte öğrencilerin durumuna görüntülenebilmektedir. Herhangi bir kısıtlama olmadan yapılacak işlemler sayesinde öğrencilerin devamsızlık bilgilerine kadar tüm bilgilere erişim sağlanabilir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

E okul üzerinden işlem yapmak isteyen kişiler için pek çok seçenek de mevcuttur. İsteyen kişiler bilgisayar isteyen kişiler ise cep telefonları üzerinden yapacakları giriş işlemleri ile birlikte e okul portalından yararlanmaya başlayabilir. Giriş işlemlerinde öğrencinin TC kimlik numaraları ve okuldaki numaraları kullanılması yeterlidir. Bu sayede gerekli bilgileri bilen kişiler sistem üzerinden oturum açarak öğrencinin okul bilgilerine ulaşabilecektir. Bu açıdan anne ve babalar da zorluk yaşamadan öğrencilerin durumunu online olarak takip etmeye başlayabilir.

Cep telefonu ile öğrenci takibi yapmak isteyen vatandaşların ilk olarak cihazlarının işletim sistemi ile uyumlu olan uygulamaları uygulama marketten indirerek kurması gerekir. Kurulum işlemlerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından ise uygulamanın açılması yeterli olacaktır. Bilgisayar üzerinden girildiği gibi cep telefonları üzerinden de aynı şekilde erişim sağlanabilir. Cep telefonları üzerinden kolay bir kullanım sağlanması amacıyla uygulama özel bir şekilde geliştirilmiştir. Bu açıdanhem bilgisayar hem de cep telefonları üzerinden yapılacak işlemlerde herhangi bir sorun yaşanması mümkün olmayacak ve istenilen tüm bilgilere erişim sağlanması kolay bir şekilde gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı