Gazete Vatan Logo

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İşlemleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından velilerin hizmetine sunulmuş olan veli bilgilendirme sistemi e okul sistemi içinde yer almaktadır. İşte e okul hakkındaki tüm detaylar…

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İşlemleri

İlköğretim ve ortaöğretim kademelerinde eğitim alan öğrencilerin tümü e okul sisteminden yararlanabilmektedir.E okul sistemine girilmiş olan eğitim bilgileri sayesinde öğrencilerin eğitim alanındaki durumu, başarı durumu ya da okuldaki devamsızlık ve gibi detaylı konularda bilgi sağlanabilmektedir.Sunulan bu hizmetler sayesinde veliler de kolay bir şekilde öğrenciler hakkında bilgi sağlayabilmekte ve öğrencileri takip edebilmektedir.Bu açıdan e okul olarak sunulmuş olan veli bilgilendirme sistemi velilere büyük bir kolaylık sağlamış durumdadır.Belirtilen eğitim dönemlerinde çocuğu olan veliler internet üzerinden yapacakları denetim ile birlikte öğrenciler hakkındaki tüm detayları ulaşabilmektedir.Bu konuda e okul büyük bir yardım sağlamaktadır.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

E okul üzerinden yapılacak olan işlemlerde ilk olarak giriş yapılması gerekir.Giriş sayfasında ise öğrencilerin TC kimlik numarasını ve okul numarasının bilinmesi gerekir.Belirtilen bilgileri e okul giriş ekranındaki giriş formuna girilmesi ile birlikte sisteme erişim sağlanacaktır.Sistemin açılması sonrasında ise ekranda yer alan menü üzerinden yapılacak olan seçimler ile birlikte öğrencilerin çeşitli konulardaki güncel bilgilerine erişim sağlanması mümkündür.

Haberin Devamı

E okul üzerinden herhangi bir konuda bilgi almak isteyen velilerin kullanımına sunulduğu gibi öğrenciler tarafından da kullanılabilmektedir.Notlarını takip etmek isteyen ya da hangi sınavdan ne kadar not aldığını öğrenmek isteyen öğrenciler e okul girişi yaparak bu konudaki ihtiyaçlarını giderebilmektedir.Sistem bilgisayarlar üzerinden ve akıllı cihazlar üzerinden kullanılabilir durumdadır. Sağlanan imkanlar dahilinde sizlerde üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilir ve öğrencileriniz için tüm detayları öğrenebilirsiniz. Bu konuda özelikle cep telefonlarına özel olarak geliştirilmiş olan uygulamalar büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Cep telefonları üzerinden istenildiği zaman giriş yapılabilecek olan eğitim portalı sayesinde herhangi bir sınırlama olmaksızın bilgilere erişim sağlanabilir. Bu bakımdan sizler de akıllı cep telefonlarınıza eğitim portalı için oluşturulan uygulamaları kurabilirsiniz.

Haberin Devamı