Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle Üretici Sorgulama İşlemleri

E Devlet girişi ile üretici sorgulayabilirsiniz. Üretici sorgulama hizmetlerine E Devlet girişi ile nasıl ulaşacağınızı öğrenmek için haberdeki E Devlet girişi adımlarını takip edebilirsiniz.

Ülkemizde devlet tarafından üreticilere destek programları sunulmaktadır. Gerek özel kurumlar gerekse de devlet kurumları tarafından çiftçilere sağlanan imkanlar internet üzerinden de yürütülebilmektedir. Özellikle ülkemizin en önemli üretimlerinden olan çay için ÇAYKUR tarafından özel imkanlar sağlanmaktadır. Online olarak yapacağınız üretici sorgulama sayesinde ÇAYKUR üzerindeki iş birliğinizi görebilir ve üretici olarak kayıtlı olan bilgilerinizi görebilirsiniz.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E DEVLET KAPISI

ÇAYKUR tarafından çay üreticileri ile yapılan anlaşmalar sonrasında kişiler üretici olarak ÇAYKUR’a hizmet vermektedir. Elde edilen çay, alımlar ile birlikte kişilerden ücret karşılığı alınmakta hem çiftçi kazanmakta hem de ÇAYKUR kaliteli çaya sahip olabilmektedir. tüm bu iş birlikleri ile ilgili bilgi almak için internet üzerinden E Devlet girişi ile birlikte bilgi alabilirsiniz. E Devlet girişi sonrasında ÇAYKUR menüsü altında bulunan bağlantılar ile birlikte ÇAYKUR üretici sorgulama ya da alım sorgulama gibi işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapacağınız sorgulama işlemleri için ilk olarak E Devlet giriş yapmanız gerekir. E Devlet girişi için ise T.C. kimlik numaranız ile birlikte devlet kapısı şifresini girmeniz gerekir. Eğer şifreniz bulunmuyorsa PTT üzerinden şifre almanız ve alacağız şifreyi ilgili alan girmeniz yeterlidir. Böylece sorgulama ekranından üretici bilgilerine ulaşabileceğiniz gibi diğer alım sorgulama gibi hizmetleri de kullanmaya başlayabilirsiniz.

Alım sorgulama işlemleri özellikle çayların toplandığı dönemin ardından daha çok ilgi görmektedir. Kurum tarafından belirlenen limitlere göre ne kadar çay alımı yapılacağı belirlenmektedir. Böylece çay üreticileri de üretimleri ile ilgili maddi yönden de hesaplama yapabilmektedir.

Üretici sorgulama ya da yıllık alımlar sorgulama gibi işlemler için belirtilen adımları takip etmeniz ve en önemlisi E Devlet girişi yapmanız yeterlidir. Giriş işlemlerinin ardından istediğiniz zaman hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Üstelik sadece üretici sorgulama için değil E Devlet kapısı üzerinden sunulan diğer hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı