Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle Sigorta Poliçe Bilgileri

E Devlet girişi sonrasında sigorta poliçeleri sorgulayabilirsiniz. E Devlet girişi sonrasında hangi poliçeyi sorgulayacaksanız onu seçerek bilgi alabilirsiniz. E Devlet girişi ve poliçe hizmetleri yazının devamında.

Poliçeler, çeşitli alanlarda yapılabilmektedir. Araçlar, evler ve çeşitli sigortalar için yapılan güvence sonrasında kişiler için poliçeler oluşturulmaktadır. Oluşturulan poliçeler ile ilgili bilgi alabilmeniz mümkün olacaktır. Poliçe sorgulama işlemleriniz için tercih edebileceğiniz en kapsamlı portal E Devlet kapısıdır. E Devlet girişi yaptıktan sonra poliçe sorgulamalarınızı yaparak tüm sigortalarınız için poliçe sorgulamasını yapabilirsiniz.

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E DEVLET KAPISI İÇİN TIKLAYINIZ

DASK Poliçe Sorgulama

E Devlet girişi sonrasında yapacağınız sorgulamalardan birisi de DASK’tır. DASK sorgulama işlemleri için ilk olarak E Devlet girişi yapmanız, ardından ise Doğal Afet Sigortaları Kurumu ve poliçe sorgulama adımlarını takip etmeniz gerekmektedir. Böylece evleriniz için yaptırdığınız DASK ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Yapacağınız sorgulamada DASK’ın bitiş tarihini ve yenileme tarihini öğrenerek, sigortanızı kontrol edebilirsiniz.

Diğer Poliçe Sorgulamaları

Haberin Devamı

DASK dışında pek çok konuda poliçe sorgulaması yapabilirsiniz. Diğer sorgulamalar için E Devlet girişi sonrasında Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi menüsüne ulaşmanız gerekmektedir. Menü altında bulunan Sağlık Sigortası Genel Poliçe Sorgulama (SAGMER) başta olmak üzere kişisel ve araçlarınız için sunulan sorgulama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Sunulan poliçe hizmetleri sonrasında tüm poliçeleriniz hakkında bilgi alabilir, sigortalarınızın geçerlilik süresi hakkında kapsamlı bilgi alabilirsiniz. Devlet kapısı üzerinden 10 poliçe türü için sorgulama yapılabilmesine izin verilmiştir.

Belirtilen tüm sorgulamalar için vatandaşların E Devlet girişi işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleşememesi gerekmektedir. Sorgulama ekranlarına E Devlet girişi yaparak ulaşacağınız için üyeliğinizin olması ve üyelik bilgileriniz ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer üyeliğiniz yoksa ya da şifrenizi unuttuysanız ekranda yer alan şifre sıfırlama adımlarını takip etmeniz gerekmektedir. tüm işlemlerinize rağmen E Devlet girişi yapamıyorsanız, PTT üzerinden sıfırdan şifre almanız gerekecektir. Alacağınız şifre sonrasında E Devlet girişi başarılı bir şekilde sağlanacaktır.

Haberin Devamı