Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle Kullanım Kılavuzu Sorgulama

E Devlet girişi ile aldığınız ürünler için sorgulama yapabilirsiniz. E Devlet girişi ile ulaşabileceğiniz hizmetlerin bilgisi ve E Devlet girişi ile kullanım kılavuzu sorgulama gibi işlemler yazının devamında.

Tüketicilerin hakları, koruma altına alındığı için herhangi bir ürün alımında yaşanan sorunlarda başvuru yapılarak mağduriyet giderilebilmektedir. Bunun yanında aldığınız bir ürünü kullanma konusunda sorun yaşıyorsanız, kullanım kılavuzu sorgulama yaparak bilgi alabilirsiniz. Kullanım kılavuzu sorgulama konusunda online olarak bilgi alabileceğiniz resmi kaynak E Devlet kapısıdır. E devlet kapısı üzerinden kullanım kılavuzu sorgulama başlığı ile sunulan hizmetten yararlandığınızda aldığınız ürün için sistem üzerinden sorgulama yaparak uygun bir kullanım kılavuzu bulabilirsiniz.

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E DEVLET KAPISI İÇİN TIKLAYINIZ

Kullanım Kılavuzu Sorgulama

Kullanım kılavuzu sorgulamak için ilk olarak E Devlet girişi yapmanız gerekmektedir. E Devlet girişi yapmak için gerekli üyelik bilgilerini giriş ekranına girmeniz gerekmektedir. Böylece E Devlet girişi yapılmış olacak ve hizmetlere erişiminize izin verilecektir.

Yapacağınız E Devlet girişi sonrasında kullanım kılavuzu hizmetine ulaşmak için takip etmeniz gereken adımlar. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve sonrasında kullanım kılavuzudur. Belirtilen bağlantıları tıkladığınızda ekranda sorgulama yapabilmeniz için bir form açılacaktır.

Haberin Devamı

Ekranda yer alan formda 3 alan bulunmaktadır. Marka, model ve alt model adı olmak üzere bilgi girmeniz gereken alanlardan ilk ikisini girmeniz yeterli olacaktır. Aldığınız ürüne göre gireceğiniz bilgiler ile birlikte, ürün kullanım kılavuzu açılacak olan yeni ekranda sunulacaktır. Böylece yayınlanan kullanım kılavuzu üzerinden bilgi alarak, ürünü nasıl kullanmanız gerektiğini kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

E Devlet Hizmeti

Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerden sadece bir tanesi olan kullanım kılavuzu sorgulama gibi işlemlere tüm vatandaşların üyelik bilgileri ile E Devlet girişi yaparak ulaşabilmesi mümkündür. E Devlet girişi işlemlerinde sorun yaşayanlar portal üzerinden yardım talebinde bulunabilir. Ayrıca eğer E Devlet girişi için üyeliğiniz bulunmuyorsa, alacağınız şifre ile birlikte E Devlet girişi yapabilirsiniz. Şifreler PTT’den alınmaktadır.

Haberin Devamı