Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle Askerlik Sorgulama

Askerlik yeriniz neresi? E devlet girişi yaparak askerlik sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. E devlet girişi askerlik sorgulama ve e devlet girişi sonrasındaki hizmetler için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Askerlik konusundaki işlemler oldukça uzun sürmekte ve askere gidecek olan kişiler, dönem dönem alınmaktadır. Bu dönemler öncesinde ise kişiler askerlik işlemlerinin başlatılması ile birlikte çeşitli kontrollerden geçmekte ve işlemler bu şekilde yürütülmektedir. Askerlik konusunda tüm işlemlerin tamamlanması ile birlikte ise kişinin nerede askerlikyapacağı belirlenmektedir. Askerlik yerinin neresi olduğunu öğrenmek isteyen kişiler, e devlet girişi yaparak durum hakkında bilgi alabilmektedir. Askerlik yeri ilk olarak acemi olarak geçen bir bölgede ve burada alınan eğitimin ardından başka bir bölgede yapılmaktadır. Acemlik yerinin neresi olduğunu öğrenmek isteyenler belirtildiği gibi e devlet girişi yapmasıyeterlidir.

E DEVLET

ASKERLİK SORGULAMA

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E DEVLET KAPISI

Askerlik Yeri Öğrenme

Nerede askerlik yapacağını öğrenmek isteyen kişilerin ilk olarak e devlet girişi yaparakve askerlik sorgulaması yapması gerekmektedir. Yapılacak e devlet girişi sonrasında askerlik için Milli Savunma Bakanlığı altındaki hizmetlerden yararlanmanız gerekmektedir. Böylece askerlik durum bilginizden askerlik yerinize kadar tüm bilgilere ilgili menüler üzerinden ulaşabilirsiniz. İşlemlerinizi yapmak için istediğiniz menüyü seçmeniz yeterlidir. Menü seçiminizin ardından ilgili hizmet ile ilgili durum sayfada yayınlanacaktır. Yayınlanan sayfalar üzerinden bilgi alabileceğiniz gibi tüm askerlik çağında olan ve askerlik yerinin belirlenmesini bekleyen kişilerin bilgi alması mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Üstelik e devlet girişi sonrasındayapacağınız işlemler sadece askerlik sorgulama ile de sınırlı değildir. Askerliksorgulama dışında e devlet girişi ile birlikte, ASAL randevu işlemleri, ASAL bedelli askerlik başvurusu gibi işlemleri yapabilirsiniz.

E devlet girişi sonrasında devlet tarafından portal üzerinden sunulan tüm hizmetlerden yararlanma hakkı kişilere verilmektedir. Böylece gerek askerlik sorgulama gerekse de devlet ile ilgili olan tüm hizmetler için e devlet girişi yapmanız yeterli olacaktır. Böylece istediğiniz zaman istediğiniz konu ile ilgili kolay bir şekilde internet üzerinden bilgi alabilirsiniz. Üstelik sistemde herhangi bir kısıtlama da bulunmamaktadır.

Haberin Devamı