Gazete Vatan Logo

E-Devlet 1000 TL pandemi yardım başvurusu nasıl yapılır? 1.000 TL Sosyal destek ne zaman ödenecek? Pandemi başvuru sonuçları ve sonuç öğrenme!

Corona virüsü kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL pandemi yardımı yapılıyor. 20 Nisan’da 3. Fazı başlayan sosyal yardım başvuruları devam ederken, başvuruda bulunan vatandaşlar da başvuru sonuçlarını merak ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı geçtiğimiz günlerde, başvuru işlemini tamlayan kişilere ödemelerin başladığını ve başvuru sayısının 6 milyon olduğunu ve bu başvurulardan yüzde 60’ının ise geçersiz olduğunu aktardı. Öte yandan pandemi destekleri T.C kimlik numarasının sonra hanesine göre yapılıyor. Peki, E-Devlet 1000 TL pandemi yardım başvurusu nasıl yapılır? 1.000 TL Sosyal destek ne zaman ödenecek? İşte Pandemi başvuru sonuçları ve sonuç öğrenme

E-Devlet 1000 TL pandemi yardım başvurusu nasıl yapılır? 1.000 TL Sosyal destek ne zaman ödenecek? Pandemi başvuru sonuçları ve sonuç öğrenme!

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında corona virüsten etkilenen vatandaşların mağdur olmaması için verilen yardımların 3. Fazı devam ediyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada bugüne kadar başvuru yapan kişi sayısının 6 milyona ulaştığı ve 5 Mayıs itibariyle 2.5 milyon aileye 1000 TL sosyal yardım ödemesi yapıldığı duyurulurken, bu başvurulardan da yüzde 60’ının değerlendirme dışı kaldığı duyuruldu. T.C kimlik numarasına göre verilen 1000 TL yardım sosyal destek ne zaman ödenecek? E-devlet 1000 TL pandemi yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte Pandemi başvuru sonuçları ve sonuç öğrenme

E-DEVLET 1000 TL PANDEMİ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sosyal yardımları 3 faz halinde planladık. 1. fazda 2,1 milyon, 2. fazda 2,3 milyon haneye ulaşarak 1.000 TL yardımda bulunduk. Ulaşamadığımız haneler kalmasın diye e-devlet üzerinden başvuru başlattık.

Form sonunda değerlendirme yapıyoruz. 6 milyon üzerinde başvuru aldık. Belli kategorilerin değerlendirmeye alınmayacağını belirttik. Faz 1 ve faz 2'ye başvuranlar, kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneği alanlar ve memur olanlar diye belirtmiştik. 6 milyon başvurunun yüzde 60'ı değerlendirme dışı kaldı bu şekilde.

Haberin Devamı

Vakıflarımız başvuruları değerlendiriyor. SGK açısından, kriterler açısından baktığımızda hanelerimiz değerlendiriyor. Ödemelere başladık. 600 bin haneye faz 3'te yardım yaptık. Ödemeler yapılırken başvurular da devam ediyor. Mayıs 5'te 2.5 milyon kişiye ödeme yaptık.

PANDEMİ BAŞVURU SONUÇLARI VE SONUÇ ÖĞRENME!

1000 TL başvuru sonuçları e Devlet kapısı üzerinden öğrenilebiliyor. Sorgulama yapılabilmesi için e-devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Giriş yapıldıktan sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ekranından sorgulama yapılabiliyor.

Pandemi sosyal destek sonuç sorgulama

E-Devlet kaydı olan vatandaşlar, T.C. kimlik numarası ve şifresiyle sisteme giriş yapılarak sorgulama işlemini yapabilecek. E-Devlet üzerinden giriş yapan vatandaşlar arama motoruna ''Bakanlık Sosyal Yardım Bilgileri'' yazıp aratarak sorgulama yapabilecekler. Açılan ekranda üzerindeki kişinin 1000 TL devlet yardımı alıp alamayacağını görüntüleyebilecek.

Haberin Devamı

1.000 TL SOSYAL DESTEK NE ZAMAN ÖDENECEK?

Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet üzerinden takip edebilecek. Desteğe ilişkin ödeme zamanı ve şekli daha sonra açıklanacak. Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak.

YARDIMDAN OTOMATİK OLARAK FAYDALANACAKLAR

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

Silikozis Aylığı

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım

Öksüz Yetim Yardımı

Şartlı Sağlık Yardımı

Çoklu Doğum Yardımı

Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı

Engelli Aylığı