Gazete Vatan Logo

‘Duruşmaya ailemizle gittik onlar hep polisi yığdılar’

Trafikte tartıştıktan sonra evinin kapısına kadar gelen genci vuran İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz’ın beraati için öldürülen Ahmet Sülüşoğlu’nun ağabeyi konuştu: “Mahkeme baskı altında karar verdi. Polis ordusu yığdılar”

‘Duruşmaya ailemizle gittik onlar hep polisi yığdılar’

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, 17 Ağustos 2015 tarihinde trafikte tartıştıktan sonra kendisini takip ettiği gerekçesiyle Ahmet Sülüşoğlu’nu 3 kurşunla vurarak öldürdü. Güvenlik kamerası görüntülerinin yer aldığı yargılamada önceki gün tamamlandı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi “Meşru müdafaa sınırları ve mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaş nedeniyle sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığı” kararını verdi.

İtiraz edecekler

Davanın sonucuna tepkili olan Ahmet Sülüşoğlu’nun ailesi karara itiraz etmeye hazırlanıyor. Sülüşoğlu’nun ağabeyi Mecnun Sülüşoğlu beraat kararının ardından şunları söyledi: “Mahkeme kararına itiraz edeceğiz. Biz kararlıyız ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Zaten baskı altında alınan bir karar olduğunu düşünüyoruz. Deliller ortada, avukatımızda başından beri bu davaya inandı. Sadece kanıtlar üzerinden süreç işledi ama nasıl böyle bir karar çıktı anlamış değiliz. Kardeşime sıkılan kurşunlar meşru müdafaa sınırına girmiyor. Karar bizim için tamamen hayal kırıklığı. Kişi emniyet müdürü yardımcısı olduğundan mahkeme heyetinin baskı altında karar verdiğini düşünüyoruz. Biz yapılan bütün duruşmalara sadece ailemizle gittik. Onlar ise her duruşmaya resmen polis ordusu yığdılar. Biz rahatsız olduğumuzu dile getirdik. Cesaret edilemedi, bu heyet ile mahkeme buraya kadar geldi. Biz devamını getireceğiz. Her türlü mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm iç hukuk yolları tükenirse o zaman AİHM’e davayı taşıyacağız.”

Haberin Devamı

Yargıtay bozabilir

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kayıhan İçel: “Karar bundan sonra Yargıtay’a gidecek. Şimdilik beraat verildi diye kesin karar gözüyle bakılmamalı. Belki mahkeme kararı bozulabilir ve tekrar tutuklama istenebilir. Çünkü süreç bundan sonra Yargıtay’da. Göreve tekrar gelmesi konusunda ise bunu gerekli makamlar isterse olur.”

HUKUKÇULAR YORUMLADI:

Üç kurşun çıktıysa olay değişmiştir

Ceza Hukukçusu Doç. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu: “Burada elinde silahla gelen Ahmet Sülüşoğlu, Celal Yılmaz’a yönelik silah doğrultmasından sonra Yılmaz’ın kendisini savunması hukuka aykırı değildir. Ama ondan sonraki kurşunlar, yani ölen kişinin vücudundan 3 kurşun çıkarıldı. Bunlar ne zaman ve neden sıkıldı işte bu olayı değiştirmiştir. Belki kişi yerde yatarken o sırada tekrar Yılmaz’a yönelik bir hamlede bulundu. Burada da meşru müdafaa hakkı doğar. Ama böyle bir durum yoksa meşru müdafaa sınırı aşılmış olur. Şu an karar Yargıtay’a gidecek tabi en doğru karar verilir. Karara saygı duyulmalı. Bu dava sonucundan İl Emniyet Müdür Yardımcısı görevine geri dönebilir. Verilen bu karar doğrultusunda hukuka aykırı yapılan herhangi bir şey yok. Hatta tutuklu kaldığı sürede hesaplanarak tazminat davası açabilir.”

Haberin Devamı