Gazete Vatan Logo

Düğün dönüşü kaza: 4 ölü!

KONYA’da, İzmir’den Diyarbakır’daki yakınlarının düğününe giden ailelerin içinde bulunduğu minibüs, önündeki kamyona çarptı. Kazada hurdaya dönen minibüste bulunan 1’i çocuk 4 kişi yaşamını yitirdi, 1’i ağır olmak üzere 18 kişi de yaralandı. Minibüs içinde sıkışan yaralıların kurtarılması sırasında can pazarı yaşandı. Polisler, 14 kişilik minibüse çocukların da aralarında olduğu 22 kişinin bindiğinin tespit edildiğini belirttiler.

Kaza, dün saat 23.30 sıralarında meydana geldi. İbrahim Halil Demirtekin (49) 27 BS 270 plakalı minibüsüyle İzmir’den, Diyarbakır’a bir yakınlarının düğünü için akrabaları ile yola çıktı. Konya-Afyonkarahisar Karayolu’nun 3’üncü kilometresine gelindiğinde iddiaya göre aşırı hızlı minibüs, önünde seyir halinde olan ve Kütahya’dan Konya’ya profil taşıyan i Selahattin Cengiz’in (45) kullandığı 43 KL 699 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüsün büyük bir bölümü hurdaya dönerken, yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Kazada minibüste bulunan Mehmet Erdem (20), Şeref Denli (35), Reşat Erdem (10) ve Zeki Demirtekin(40) öldü; minibüs şoförü İbrahim Halil Demirtekin, Hicaz Demirtekin (27), Burak Demirtekin (2), Nazire Demirtekin(50), Güle Erdem(50), Mikail Erdem(4), Zehra Erdem(22), Cemile Erdem(28), Ferhat Erdem (30), Emirhan Erdem (3), Harun Erdem (3), Elif Erdem (1), Zeliha Erdem (4), Bediha Erdem (23), Hekim Erdem (31), Züleyha Süel(25), Yusuf Süel, Bünyamin Süel yaralandı.Kamyon şoförü Selahattin Cengiz ise kazadan yara almadan kurtuldu.

CAN PAZARI YAŞANDI

Kazanın adından olay yerinde can pazarı yaşandı. Hurdaya dönen minibüs içinde sıkışan yaralılar, ’Ne olur bizi kurtarın’ çığlıkları attı. İtfaiye ekiplerinin yarım saat süren müdahalesi sonucu yaralılar sıkıştıkları yerden çıkarılarak hasteneye götürüldüler.

Kazada hafif yaralanın 31 yaşındaki Hekim Erdem, ağır yaralı annesi 50 yaşındaki Güle Erdem’in sedyeyle ambulansa taşındığı sırada annesini öpüp, "Ölme anneciğim. Anne ölme. Ben sensiz ne yaparım. Ölme anne" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılan Güle Erdem’in yolda kalbi durdu. Hastanenin Acil Servis Bölümü Reanimasyon Ünitesi’nde yapılan müdahalenin ardından Güle Erdem’in duran kalbi çalıştırıldı. Yoğun Bakım Ünitesi’ne alınan Güle Erdem’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

YARALI VE CESET ARANDI

Hekim Erdem’in minibüs içinde yaralı ve ölen kişilerin olabileceğini belirtmesi üzerine polis ve sağlık görevlileri hurdaya dönen minibüsün içinde, etrafında ve altında yaralı ve ceset aradı. Fakat herhangi bir yaralıya ve cesete rastlanılmadı. İzmir’den Mardin’e oradan da Diyarbakır’daki bir yakınlarının düğününe gideceklerini belirten Hekim Erdem, "Hepsi öldü. Çoğunun da durumu ağır. Çocukları son kez göreyim. İzmir’den geliyorduk. Düğünümüz vardı" dedi.

ÖLEN GENCİN TELEFONU ÇALDI

Kazada olay yerinde hayatını kaybeden 20 yaşındaki Mehmet Erdem’in cep telefonu çalması üzerine orada bulunan sağlık görevlileri ceset torbasını açıp cep telefonunu çıkarttı. Yakınlarının aradığı fark edilince, telefona cevap verilmedi.

14 KİŞİLİK MİNİBÜSTE 22 KİŞİ

Olay yerinde inceleme yapan polis, minibüsün 14 kişilik olmasına rağmen içinde çocuklarla birlikte 22 kişinin bulunduğunu saptadı. Olay yerinde hayatını kaybedenlerin cesetleri otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Ölenlerin ve yaralıların çoğunun üzerinde nüfus cüzdanı bulunmaması nedeniyle kimlikleri sabah saatlerinde İzmir’den gelen yakınlarının teşhisi ile yapılabildi. Kazadan yara almadan kurtulan kamyon şoförü Selahattin Cengiz’in, "Arkadan birden vurdular, ne olduğunu anlamadım" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı